Dukić odgovorio Meštroviću: “Zazivate izbore za gradonačelnika nadajući se gradonačelniku po svojoj mjeri, a ne iskazanom izboru građana”

Nakon što je Enio Meštrović priopćenjem zatražio ostavku gradonačelnika Branka Dukića, a zadarski HDZ reagirao na to, sada se okršaju pridružio i sam Branko Dukić, oglasivši se priopćenjem. I ovo priopćenje prenosimo vam u cijelosti.

“Poštovani gospodine Meštroviću, građani našeg grada dali su Vam priliku da sudjelujete u kreiranju politike razvoja Zadra, a Vi ste to povjerenje građana izigrali.

Kroz svo vrijeme obnašanja dužnosti gradonačelnika tu funkciju prihvaćam odgovorno i uvijek na korist svom gradu. Mene su građani izabrali na temelju jasne vizije razvoja Zadra i konkretnog programa rada. Drugi put su me izabrali između ostalog i zato jer su ocijenili uspješnim rezultate dotadašnjeg rada. Znali su zašto će mi, ili neće, dati povjerenje. Nakon ovog mandata, baš kao i onog prethodnog, bit će jasno i konkretno vidljiv rezultat izvršenja svih mojih najavljenih obveza.

Ono što građani nisu znali je da Ričard i Enio nisu isto. Ričardovom satirom svoj ste politički cilj sakrili od građana. Vaš, Meštrovićev, učinak nakon ove nepune dvije godine ipak je sada jasan: sve što taknete, staje i propada. A evo i zašto, bez cenzure…

Nabrojat ću sve što ste do sada napravili u svom vijećničkom mandatu zajedno sa svojim političkim partnerima iz SDP-a i Akcije mladih. Na silu ste smijenili Upravno vijeće Znanstvene knjižnice, a ono novo, Vaše, ubrzo je podnijelo ostavke bez ikakvog učinka. Na silu ste smijenili upravu KK Zadra. Iz Nadzornog odbora ste pobjegli čak i prije svog partnera Rubeše ostavivši odabrane direktore u kaosu svojih političkih igara. Blokirali ste početak izrade prostornog plana za gradnju vrtića u Kožinu. Blokirali ste izgradnju školske športske dvorane i radionice TŠC-a. Blokirali ste i projektiranje nove gradske prometnice uz park šumu Musapstan. U zadnjem političkom nasrtaju pokušali ste blokirati izgradnju novog gradskog groblja, ugasiti javnu rasvjetu, ostaviti zatvorenu Providurovu palaču i nedovršen Centar za mlade. Odrekli ste se osiguranih sredstava za gradnju nova dva dječja vrtića, uređenje zelenog pojasa Rive, novca potrebnog za uređenje dva gradska parka, izgradnju dviju ključnih gradskih prometnica…  I konačno, blokirali ste i proračun, blokirali grad, izazvali nesigurnost i nemir. Svojom odlukom, svojom rukom i partnerstvom s SDP-om, Vučetićem i Akcijom mladih.

I sad bi Vi svu ovu štetu podijelili sa mnom pa zazivate izbore za gradonačelnika nadajući se gradonačelniku po Vašoj mjeri, a ne iskazanom izboru građana. Gradonačelnika koji će podržati kaos koji sustavno izazivate. To je po Vama rješenje za završetak blokade proračuna kojeg su nezakonitim učinili upravo Vaši predloženi nelegalni amandmani. Dakle, nije vam prihvatljivo rješenje u ispravljanju Vaših nezakonitosti i skidanju blokade s proračuna nego u svrgavanju gradonačelnika.

Zbrajajući te rezultate i „uspjehe“, nakon Vašeg vijećničkog mandata moći ćete se radovati tek Ričardovim uspjehom. I meni je on draži”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...