Dukić o plaćama vatrogasaca: “Novca na računu ima dovoljno, ali se ne može trošiti bez proračuna.”

Nakon što su zadarski vatrogasci izrazili zabrinutost da će zbog proračunske drame ostati bez plaće, priopćenjem se, nakon Adele Frank i Mate Lukića, oglasio i gradonačelnik Dukić. On u svom priopćenju, naravno, prebacuje krivicu na oporbene vijećnike, ali i uvjerava da će napraviti sve što može kako bi osigurao plaće za sve proračunske korisnike. Tvrdi kako novaca ima dovoljno, ali se ne mogu koristiti bez proračuna. Priopćenje vam donosimo u cijelosti.

– Upravo zbog osjetljive situacije u kojoj se Grad Zadar našao zbog nezakonito izglasanog pororačuna izravno sam se obratio svim proračunskim korisnicima među kojima su i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Zadar. Moja je odgovornost i obveza da vas sve skupa na vrijeme informiram o svim poteškoćama sa kojima se Grad suočava na početku ove godine. Rok od osam dana za ispravak nedostataka i nezakonitosti u proračunu većina u Gradskom vijeću je ponovo ignorirala. Nisu pokazali odgovornost za Grad i proračunske korisnike.

Vi znate koliko sam se borio da uvjeti vatrogasaca budu na najboljoj mogućoj razini. Svjestan sam važnosti vašeg teškog i odgovornog posla i nikad ne bih dozvolio da vas se koristi u bilo kakvom prljavom politikanstvu, barem ne od strane mene i onih koje predstavljam. Ovim putem poručujem svima da nisam ja doveo proračun u ovu situaciju nego neodgovorna većina u Gradskom vijeću. Ponavljam, nisam ja odgovoran i nisam ja doveo proračun u ovu situaciju!

Svih šest godina mog mandata, ali i cijeli moj život sam odgovoran i nikad ne bih dozvolio da Grad dođe u ovu situaciju. Zadnja dva mjeseca dao sam  sve od sebe kroz brojne pokušaje uvjeravanja većine u Gradskom vijeću u važnost donošenja zakonitog proračuna. Pri tome sam naišao na začuđujuć otpor i neodgovornost od strane  iste te većine.

U danima koji su ispred nas napravit ću sve da u okviru zakona  osiguramo plaće i sva prava svih proračunskih korisnika, pa tako i djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Zadar. U to vas uvjeravam! Novca na računu ima dovoljno, ali se ne može trošiti bez proračuna.  Uz sve to, ostaju nam brojni problemi s proračunom. Za potpunu deblokadu proračuna je potrebno da prevlada odgovornost i zdrav razum u Gradskom vijeću, zaključuje Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...