Dukić odgovorio Meštroviću: “Nemojte od Zadra raditi grad slučaj! Sazovite sjednicu Gradskog vijeća i odblokirajte proračun!”

Drama oko proračuna ide dalje. Adela Frank, vijećnica kluba Nezavisne liste Enija Meštrovića jučer je gradonačelnika Dukića prozvala za netransparentno vođenje grada rekavši kako je upravo to razlog blokade. Zbog toga se gradonačelnik ponovo oglasio priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti.

– Nakon sto je Enio Meštrović u svom priopćenju istaknuo da je ključni razlog blokade grada to što gradska uprava nije bila “otvorenih karata” i spremna na suradnju, ovim putem dostavljamo dokaz o tome koliko je Enio Meštrović pokazao interesa i brige za sastanke na temu izrade proračuna.

Enio Meštrović i njegovi vijećnici nisu se pojavili na niti jednom sastanku na kojima se pripremao prijedlog proračuna za 2023. godinu. Odbio je sudjelovati ne na  jednom, nego na četiri sastanka koja su se održala 21. listopada 2022. godine, 28. listopada 2022. godine, 4. prosinca 2022. godine, te 8. prosinca 2022. godine, uz jasnu poruku, citiram „Nezavisna lista KGLB Enia Meštrovića neće sudjelovati u izradi Prijedloga Proračuna za 2023.godinu“.

Uostalom, ako je istina kako kaže da ga nismo htjeli slušati i uvažiti njegove zahtjeve, kako objašnjava činjenicu da su SDP i Domovinski pokret dobili sve potrebne informacije i sudjelovali na svim sastancima u formiranju proračuna? I sve im je bilo jasno? I za sve njihove zahtjeve smo našli rješenja!?

Ponavljam, ja kao gradonačelnik imam odgovornost prema proračunskim korisnicima, cijelom nizu zaposlenika vrtića, škola, vatrogasaca, svih javnih ustanova i udruga, za razliku od većine gradskih  vijećnika koji nemaju niti malo odgovornosti i zapravo im je svejedno hoće proračuna biti ili neće. Od prvog dana izrade proračuna radio sam sve što je u mojoj moći da se proračun donese. Zato sam bio iznimno uporan i zadnja dva mjeseca pozivao sve vijećnike da daju svoje prijedloge da se proračun zajednički dogovori i usvoji.

Ovim putem apeliram i prema ostalim vijećnicima Gradskog vijeća koji se redom javljaju svaki dan:

Nemojte raditi od Zadra grad slučaj! Medijska prepucavanja „tko je kriv” ne vode nikuda. Imate mogućnost i većinu u Gradskom vijeću kojom ovu situaciju možete popraviti još danas ako to stvarno želite.

Tako da svima vama, a posebno Eniju Meštroviću koji je kako kaže zabrinut za blokadu grada ovim putem poručujem: Enio, ako je istina da imaš empatije i da želiš odblokiran proračun, sazovite još danas sjednicu Gradskog vijeća i izglasajte povlačenje nezakonitih amandman. Odblokirajte proračun!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...