Elena Stella & Ante Jeličić Trio predstavljaju pjesmu “O nama”, video napravio Filip Dizdar

Elena Stella & Ante Jeličić Trio predstavljaju ‘O nama’, pjesmu koja nastalu nakon njihove dugogodišnje suradnje i zajedničkih nastupa, nakon kojih su krenuli razmjenjivati razne glazbene ideje te su odlučili prihvatiti izazov stvaranja autorske glazbe pa tako pjesma nosi autorski potpis Elene Stelle (glazba, tekst) te Ante Jeličića (glazba, aranžman), koji iza sebe ima izdan autorski instrumentalni jazz album „Common language” pa ne čudi da je i njihova zajednička pjesma zapakirana u pitkom pop jazz aranžmanu.

– Pjesma „O nama“ datira unatrag četiri godine. Čekala je dugo svoju audio video realizaciju, zajedno s ostalim pjesmama koje smo pripremili, zbog raznih okolnosti, što financijskih što pandemijskih. No, dočekali smo konačno trenutak predstavljanja na kojem smo zahvalni. Pjesma je kroz proteklo vrijeme prolazila kroz razne metamorfoze dok Ante nije složio sadašnji aranžman kojim smo svi bili zadovoljni. Obzirom da svi njegujemo organski zvuk odlučili smo pjesmu snimiti live. Kontrabas je snimio Bojan Skočilić, klavir Ante Jeličić, bubanj Vedran Supičić, udaraljke Mladen Ilić Mlacka, gudači Matej Milošev i Dean Melki, a pjesma je snimljena u Sloveniji u studiju Štala recordings, poručila je Elena Stella o pjesmi.

– Sadašnjim oblikom pjesme iznimno smo zadovoljni, smatramo da na lijep način prenosi emociju i priču koja je u njoj sadržana. Radujemo se i daljnim izazovima u autorskom radu. Naime, u pripremi je još tucet pjesama za koje se nadamo da će biti objavljene u narednom periodu, dodao je o pjesmi njen autor Ante Jeličić.

Uz Elenu Stellu i Antu Jeličića, članovi su još Vedran Supičić (bubnjar) i Josip Marcelić (kontrabastista). Video ekranizaciju pjesme pripremio je Filip Dizdar, za kojeg Elena kaže kak su im se intuitivno ispreplele zajedničke vizije i rezultirale spotom kojim su jako zadovoljni.

– Ovo je prvi put da radim s Elenom i ekipom iz benda i mogu reći da smo se super zabavili na snimanju. Kako to inače bude, bio je kaos s vremenom jer smo imali samo jedan dan za sve snimiti. No, uz zajedničke napore smo dovukli taj klavir nasred livade i sve na kraju uspjeli snimiti. Kroz spot se provlače razni ljubavni motivi pomiješani sa kadrovima Elene i benda. Iako nismo htjeli da postoji neka priča koju publika treba pratiti, ona ipak postoji, negdje u pozadini, ispričana kroz detalje. Eleni je u spotu partner Rade Radolović koji se odlično snašao u strastvenim scenama, a i onima gdje samo treba biti zgodan i gledati u daljinu, poručio je Filip Dizdar.

Mix i master potpisuje Neno Belan, editing Hrvoje Nikšić, režiju montažu Filip Dizdar, a DOP Matija Petrović. Za scenografiju i asistenciju režije zaslužan je zadarski kazališni redatelj Vinko Radovčić, glumili su glumac Rade Radolović i Dario Rudić. Za šminku je zaslužna Klara Pavlović, za frizuru Mali frizeraj, a za styling BECHA design, Anita Goreta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...