Enio: “Nema popuštanja! HDZ se ponaša kao da smo takli u njihov novac. Amandmani su nezakoniti samo zato što su zakonito napisani”

Vijećnik Enio Meštrović jučer je održao sastanak s dogradonačelnikom Antom Babićem i pročelnicima Antom Ćurkovićem i Ivanom Mijolovićem.

Jednostavno, zanimao ga je odgovor na pitanje što je to konkretno nezakonito u amandmanima zbog kojih je, kako tvrdi izvršna vlast, obustavljeno izvršenje proračuna za 2023.

Gradonačelnik je u petak izjavio da kao odgovorna osoba za izvršenje proračuna ne smije prihvatiti provedbu nezakonitog akta. Zbog njegovog poteza Zadar će biti ‘održavan na aparatima’. A sve zbog, ponovio je u više navrata, protuzakonitih poteza vijećnika Enija Meštrovića i Ante Rubeše.

Da, dobili smo odgovor. Dakle, nezakoniti su zato što smo ih mi zakonito napisali. Preusmjerili smo taj novac iz izvora koji su nama vidljivi, a iz tih istih izvora nama nisu dane informacije što je vezano uz ugovorne obaveze. Tako da je to ubiti mutna radnja izvršne vlasti. Ako se takneš u nekakav novac, nazovi njihov, odmah te brišu, jer kao nemaš prava na to. Dakle, mi smo imali uvid, javno, transparentno što mi možemo uzeti. I uzeli smo iz onoga što su nam rekli da su legalni izvori. Nikakva naša greška, jednostavno njihova igra, kazuje nam Meštrović.

Nužno financiranje podrazumijeva izvršenje ugovorenih obveza, ali ne i primjerice gradnju novih cesta, škola, uređenje parkova…

Hoće li pod pritiskom vijećnici Enija Meštrovića povuči svoje amandmane?

Gledajte, ako popustimo još jedanput, a popustili smo prošle godine, onda bolje da nas nema. Tada smo bili u pet posto javnoga proračuna, što je gradonačelniku dalo za pravo da može izbrisati ili prenamijeniti naše amandmane, a to je činio tijekom cijele godine. Nismo uspjeli ništa izgurati za naš narod zbog kojeg na koncu i jesmo tu. Drugi put ne možemo pristati na to. Kada ovo ode na Upravi sud i ako se vrati nazad s obrazloženjem da je nešto nelegalno i nezakonito, onda će nam morati dati čiste izvore. Pa ćemo proračun i naše amandmane napraviti onakvima kakvima ga zaslužuju građani grada. Ako ne, možemo samo potpisat poraz i reći da nismo napravili ništa, zaključuje Meštrović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...