Firma u Zadru ugovorila izvedbu građevinskih radova, iznos od 40 tisuća kuna tražili na ruke

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je 17. siječnja 2023., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv državljanke Republike Hrvatske (1967.) i državljanina Republike Hrvatske (1953.) zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Okrivljenicima se stavlja na teret da su od 7. veljače 2019. do 12. lipnja 2019., u Zadru, postupili zajednički i dogovorno s ciljem pribavljanja nepripadne imovinske koristi.

“Prvookrivljenu direktoricu jednog trgovačkog društva i drugookrivljenog prokuriste tog istog društva tereti se da su se dogovorili kako će za određenog naručitelja izvesti građevinske radove za ukupno ugovorenu cijenu u iznosu od 98.687,60 eura pa su s njim zaključili ugovor o građenju u kojem su naveli znatno manju cijenu izvođenja radova od stvarno ugovorene, i to u iznosu od 76.475,00 eura. Tereti ih se da su navedeno učinili kako cjelokupna ugovorena cijena izvođenja građevinskih radova ne bi bila uplaćena na žiro račun društva nego samo iznos od 59.309,20 eura, dok bi ostatak od 39.378,40 eura bio isplaćen njima osobno na ruke. Navedeni su iznos, tereti ih se, zadržali za sebe i nisu ga položili na žiro račun društva pribavivši si protupravnu imovinsku korist (iznos od 39.378,40 eura)”, stoji u optužnici.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...