Frizerka dobila kaznu od 3000 eura jer je cijenu bojanja povisila za 9, a šišanja za 36 centi

Zagrebačka frizerka Sabina Samardžija zbog zaokruživanja cijena nakon uvođenja eura dobila je kaznu od 3000 eura. Inspektori su ustanovili da je bojanje koje je koštalo 150 kuna konvertirala u 20 eura, a ne 19,91 što je devet centi više. Zamjerili su joj što je i žensko šišanje koje je bilo 50 kuna (6,64 eura) konvertirala u sedam eura, prenosi Danas hr. 

– Ovo je veliki prekršaj protiv nas poduzetnika. Krše se prava slobodnoga tržišta pod izlikom da mi kršimo prava potrošača, a ja sam, zamislite, za svega dva posto digla cijene i to nakon što sam punih 11 godina držala iste cijene, kaže Sabina, vlasnica i jedina radnica u svom salonu u zagrebačkom Sigetu. Cijene nekih usluga je, ističe, iza Nove godine čak i smanjila.

Riječ o simboličkom poskupljenju, naglašava, a nije dizala cijene zbog prelaska na euro nego zato što su joj i troškovi svega porasli i nije još više posao bio održiv

– Moj cjenik je javan i nemam što kriti, niti se zbog ičega osjećati krivom. Cijenu muškog šišanja sam čak i snizila, iako je i dosad bila svega 40 kuna. Zapravo sam samo blago korigirala cijene usluga za koje koristim repromaterijal, budući da je on iza Nove godine poskupio pet posto. Dakle, ja 11 godina držim iste cijene, a meni je u zadnje vrijeme struja poskupila 100 posto, Čistoća 100 posto, najavljuje se poskupljenje vode, telekoma, knjigovođa mi je poskupio… A ja ne smijem dignut cijenu par centi, ogorčena je frizerka.

Sabina je članica Udruge glas poduzetnika i na njihov Facebook grupi je objavila prekršajni nalog koji je dobila. Javili joj se odmah mnogi njezini klijenti te su joj cijeli dan stizale poruke podrške

– Ovo me je izbacilo iz cipela! Nadam se da će mi prigovor uvažiti, kao i drugim mojim kolegama, jer nije prekršajni nalog osnovan. Inače, možemo svi ključ u bravu, zaključila je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...