HGSS ima pune ruke posla, no upozoravaju: “Ne upuštajte se u nepotrebne rizike”

Nakon dugo vremena diljem Hrvatske pao je snijeg, a temperature su napokon one zimske. Dolaskom pravog temperatura ispod nule, ljudi su se odlučili za snježne radosti, ali Hrvatska gorska služba spašavanja ima sve više intervencija.

Koliko god puta oni naglašavali, i dalje ima mnogo onih koji ovakvo vrijeme koriste za odlazak u planine nespremni, s lošom opremom i nedovoljno informirani.

Kako bi sebi olakšali posao, ali i drugima pružili sigurnost, HGSS-ovci su na svojoj Facebook stranici objavili upozorenje.

– Planinari, ljubitelji prirode i snježne idile, Vas ćemo sigurno izvući, ali Vaši limeni ljubimci možda pričekaju proljeće. Imamo cijeli niz intervencija na području PP Biokovo i Dinara pa Vas molimo da malo pripazite na sebe, a u konačnici i na nas. Šalu na stranu, apeliramo da pratite vremenske prognoze, te da se u ovakvim uvjetima ne upuštate u nepotrebne rizike, napisali su.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...