Hrvat godinu dana seksualno zlostavljao kolegicu u Njemačkoj, dobio uvjetnu kaznu

U Njemačkoj je na sudu u Münchenu 61-godišnji hrvatski državljanin Ivica R. osuđen za seksualno zlostavljanje kolegice na poslu. Ivica R. je prilično dobro prošao, smatraju njemački mediji, jer je osuđen na uvjetnu kaznu. Počinitelj je pak najavio povratak u Hrvatsku.

– Jutarnji odlazak na posao, uvijek u strahu da je Ivica R. ne vreba, to je sigurno bio pakao za Milanu P. (ime promijenjeno). Ona je radila kao nova čistačica u staračkom domu u predgrađu Münchena, on je tamo bio godinama domar, vrlo cijenjen, na dobrom glasu.

Godinu dana svakodnevnog zlostavljanja

Više od godinu dana trpjela je njegove sve žešće seksualne napade prije nego što je smogla hrabrosti obratiti se upravi doma i policiji. Pred sudom je 61-godišnjak priznao oko 200 djela – i izvukao se s uvjetnom kaznom, prenosi Index.

Ivica R. je sve priznao te je i platio odštetu Milani P. u iznosu od tri tisuće eura. Najavio je da se nakon suđenja u Münchenu planira vratiti u svoju domovinu Hrvatsku.

Milana P. je u domu za starije i nemoćne počela raditi u ljeto 2001., a Ivica R. ju je odmah pikirao.

– Ivica R. je svojim napadima – kako je to opisao policajac na klupi za svjedoke – pristupio prilično planski. Ženu je obično napadao između 9 i 9:30, kada je na odjelu bila primopredaja, a kolege su imali posla.

Odabrao je i sobe koje su bile na četvrtom katu, odakle su se teže čuli potencijalni krici. Napadao ju je u sobama u kojima su bile smještene osobe s demencijom ili bi je gurnuo u kupaonicu, zatvorio vrata i postao nasilan”, navodi SZ.

Uvjetna kazna i 3000 eura odštete

Godinu dana je trajalo seksualno zlostavljanje Milane P., koja je onda primijetila da je Ivica R. bacio oko i na djevojku koja se zaposlila u domu te nije htjela da se njoj dogodi isto. Skupila je hrabrost i prijavila Ivicu R. upravi doma, koja je onda pozvala policiju.

– Ja nisam nasilan čovjek, uvjeravao je Ivica R. suca. Zahvaljujući dogovoru tužiteljstva i obrane, Ivica R. je u Njemačkoj osuđen na dvije godine uvjetno. Uskoro se vraća u Hrvatsku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...