Hrvatski policajac (21) prešutio da je pozvan u vojsku Srbije. Izbačen je iz policije

Mladi 21-godišnji hrvatski policajac, nakon par godina službe u Policijskoj upravi Vukovarsko-srijemskoj, rješenjem od 7. studenog 2022. godine, udaljen je iz službe, a kako kažu iz policije, “teško je naštetio interesima službe i njenom ugledu”, piše Danas.hr.

Policajac je, kako su potvrdili u policiji, na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s pripadnicima vojske, “radi preuzimanja poziva za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, bez da je o tome obavijestio svog neposredno nadređenog rukovoditelja”. Mladi 21-godišnji policajac, neslužbeno se doznaje, ima dvojno državljanstvo, a pozvan je pismenim putem na regrutaciju i mobilizaciju u vojarnu u Sremskoj Mitrovici.

“Policijski službenik je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu, a time je dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe”, govore iz PU vukovarsko-srijemske i dodaju: “Trenutačno udaljenje iz službe, koje je realizirano još 7. studenog, bilo je nužno jer su povreda dužnosti i posljedice povrede koja mu se stavlja na teret, nespojivi sa službom koju obavlja dok traje postupak”, kažu.

Navodno ovo nije izolirani slučaj. U vojsku u Srbiju, prema nepotvrđenim informacijama, pozvano je još najmanje 15 hrvatskih policajaca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...