​Izradio krivotvoreni ugovor o kupoprodaji zemljišta s podacima osobe koja nije vlasnik i zaradio kaznenu prijavu

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za krivotvorenje isprava i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Sumnjiči ga se da je tijekom listopada 2020. godine s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi izradio krivotvoreni Ugovor o kupoprodaji nekretnine u kojem je lažno prikazao da je kao kupac od prodavatelja i vlasnika kupio zemljište na širem zadarskom području, a kojom prilikom je krivotvorio osobne podatke osobe koju je naveo kao navodnog prodavatelja i koja nije bila stvarni vlasnik nekretnine.

U cilju i s namjerom stjecanja vlasništva nad zemljištem kod kojeg nije bilo riješeno pravo vlasništva, na tako lažno sačinjenom ugovoru krivotvorio je javno bilježničku ovjeru, a  potom tako sačinjeni ugovor predao nadležnim tijelima poradi uknjižbe prava vlasništva nad navedenom nekretninom. Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...