Je li Zadar u krizi? Treći poraz u nizu u ABA ligi, nakon produžetka slavio Studentski centar

U 14. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši Zadra poraženi su na gostovanju kod Studentskog centra u Podgorici nakon produžetka rezultatom 101:100. Bila je to nevjerojatna utakmica, dramatična do posljednjih trenutaka, u kojoj su Zadrani imali napad za pobjedu i na isteku 40 minuta i na kraju produžetka. Međutim, sreća je ovoga puta bila na strani domaće momčadi, koja je tako ostvarila šestu ovosezonsku pobjedu (6-8), a Zadru nanijela sedmi poraz (7-7).

Prva četvrtina bila je jedna od najefikasnijih uopće otkako je regionalne lige. U prvih 10 minuta palo je čak 69 poena, pri čemu su za jedan poen (35:34) bili uspješniji domaćini. Sam rezultat najbolje govori o tome kakvom su se brzinom i efikasnošću odvijali napadi, a ponešto naravno i o malo blažem obrambenom pristupu. Studentski centar je u nekoliko navrata imao +7, ali je pri rezultatu 28:21 Zadar u manje od minute napravio seriju 8-0 (Drežnjak 5, Jordano 3) i vratio se u egal.

Kada je Jordano početkom druge dionice pogodio svoju drugu tricu, Zadrani su poveli 35:39, a nešto kasnije imali su i +5, 44:49. No, kako je cijelo poluvrijeme uglavnom bilo vrlo izjednačeno, tako je i završilo u potpunom egalu, 51:51 nakon dvadeset minuta igre.

Najveće odvajanje Zadra bilježimo na otvaranju treće četvrtine. Čampara tricom i Božić s pet vezanih poena u 23. minuti prvi su put odveli goste na +7, 52:59. No, SC je preko Tasića i Jacksona opet brzo uhvatio priključak. Nova serija domaćih uslijedila je nakon Drežnjakove trice za 60:64. Ponovno je pokretač bio Tasić, nadovezao se Baćović pa je još jednu tricu pogodio Jackson za +7 Podgoričana, 72:65.

U posljednjih 10 minuta igre ušlo se s pet razlike, no Tasić je u tom razdoblju bio nerješiva enigma za zadarsku obranu i s nova četiri vezana poena odveo je svoje na dotad najvećih +9, 76:67 u 32. minuti. Zadrane su u igri u sljedećih nekoliko minuta držali Božić i Drežnjak. Domaći su nakon trice Hadžibegovića šest minuta prije kraja imali +7 (81:74) i promašili tricu za +10, a onda je sijevnula zadarska serija.

Foto: SC Derby/ Filip Roganović

Otvorio je Žganec, nastavio Lakić koš-faulom pa je Čampara tricom vratio prednost gostima, 81:82. Gotovo četiri minute potrajalo je razdoblje suše domaće momčadi, no to Zadrani nisu iskoristili da se još malo odvoje. Nakon promašenih bacanja Božića, Tasić je iz kuta pogodio vrlo važnu tricu za SC. Uslijedilo je još nekoliko zadarskih promašaja, da bi opet Tasić koš-faulom donio svojima +5, 87:82, kada je na semaforu ostalo tek nešto više od jedne minute.

Božić je ponovno stao na liniju slobodnih bacanja i ovaj put bio precizan pa je, nakon promašaja domaćih, opet Luka individualnom akcijom na snagu, iz kontakta kojega suci nisu ocijenili dovoljnim za prekršaj, doslovno ugurao loptu u koš za -1, 87:86. Jackson je bio mirne ruke s penala za +3, da bi Jordano 12 sekundi prije kraja fantastičnom tricom izjednačio na 89:89. Nakon time-outa Danijel Jusup se odlučio na prekršaj i bila je to dobra odluka, jer je Hadžibegović promašio oba slobodna bacanja. Zadru je ostalo dovoljno vremena za posljednji napad, no završilo je Božićevim dodavanjem za Žganeca čiji je šut blokiran i otišlo se u produžetak.

A tamo je, logično, bilo svega. Borbe, nervoze, pogrešaka, ali i sjajnih poteza poput zakucavanja Darija Drežnjaka za 99:100 kada su na semaforu ostale 44 sekunde. Domaće je držao Jackson besprijekornim izvođenjem slobodnih bacanja i na taj način je svojima opet donio minimalnu prednost, 101:100. Nakon time-outa 31 sekundu prije kraja Zadar je krenuo u svoj posljednji napad. Lopta je na kraju došla u ruke najefikasnijeg igrača utakmice, Drežnjaka, no njegov pokušaj za tricu nije bio precizan i bodovi su ostali u Podgorici.

Drežnjak je susret završio sa 34 poena i devet skokova, Luka Božić zabio je 25 uz 14 skokova i devet asistencija, a Antonio Jordano 18 koševa. Studentski centar su predvodili Loren Jackson sa 32 poena i Danilo Tasić sa 28. STATISTIKA

U sljedećem kolu AdmiralBet ABA lige Zadar u nedjelju, 15. siječnja od 17:30 u Dvorani Krešimira Ćosića dočekuje Mornar, a prije toga u srijedu od 18 sati na rasporedu je gostovanje kod Škrljeva u sklopu 14. kola HT Premijer lige.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...