Juniorska rukometna reprezentacija počinje kvalifikacije za SP, Dujić: “Favoriti smo skupine, ali to moramo pokazati na terenu!”

Hrvatsku juniorsku rukometnu reprezentaciju U-21, od 6. do 8. siječnja u talijanskom Chietiju očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Među šesnaest igrača je i 19-godišnji Zadranin Jakov Dujić, član premijerligaša HRK Gorice. U prvoj utakmici kvalifikacija, Hrvatska 6. siječnja igra protiv Izraela, nakon čega slijede susreti sa Crnom Gorom i domaćinom Italijom. SP će se igrati u Grčkoj i Njemačkoj od 15. lipnja do 2. srpnja.

Srednji vanjski Jakov Dujić, javio nam se iz Poreča, gdje reprezentacija brusi formu pred zahtjevne kvalifikacije koje kreću za dva dana.

– Treći dan je priprema pred odlazak na kvalifikacije u Italiju, nismo baš imali puno vremena kako bi se spremili iz razloga što smo dobili novi stručni stožer, kao i novog izbornika. Smatram kako smo spremni, posljednjih dana gledamo video analize naših protivnika Izraela, Crne Gore i Italije, gdje detaljno analiziramo njihove dobre i loše strane. Maksimalno smo fokusirani na prvu utakmicu s Izraelom koja nam je najvažnija. Favoriti smo naše skupine, imamo kvalitetu za osvojiti prvo mjesto i izboriti plasman na SP, ali moramo to pokazati na terenu bez podcjenjivanja ikoga, kazao je Dujić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...