Just Friends Quartet u petak nastupa u HNK Zadar

U petak, 27. siječnja u HNK Zadar gostuje poznati slovenski sastav Just Friends Quartet kojeg vodi Bojan Volk,  jedan od najznačajnijih saksofonista danas u Sloveniji s međunarodnom karijerom.

Band njeguje i interpretira glazbu legendarnog saksofoniste 50-ih godina prošlog stoljeća Sonny Rollinsa. Kvartet je izdao tri albuma: Sitting in the shade (2018), Swinging all the way (2020) i Light blue morning daylight (2022) s originalnim glazbom akademskog pijanista Marka Petrušiča. Glazba je napisana u duhu tradicionalnog jazza. Posljednji album je još uvijek ukorijenjen u tradiciji, ali se je prvi put okrenuo i prema modernijem zvuku. Uz Petrušičeve skladbe, na albumu se nalazi balada Korona autora Nikole Matošiča, inspirirana iskustvom pandemije. Pogotovo u korona razdoblju zvuk kvarteta se organski mijenjao, ali ne prema klišejima, već prema vlastitoj viziji zvuka.

Koncert će se održati u Velikoj dvorani HNK Zadar, s početkom u 20 sati.  Just Friends quartet predstavit će zadarskoj publici autorsku glazbu uz izvođenje glazbe  iz različitog razdoblja bogate jazz tradicije.

Marko Petrušić: klavir

Bojan Volk: saksofon

Nikola Matošić: kontrabas

Enos Kugler: bubnjevi

Ulaznice možete kupiti na blagajni HNK Zadar i online na sustavu Eventim https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/just-friends-quartet-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-602235/event.html?v=41433 Cijena ulaznice iznosi 9 eura.  Radno vrijeme blagajne od 11 do 13 sati i na dan koncerta od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...