Jusup napokon dao šansu”zadarskoj dici”, palo Škrljevo!

U 14. kolu HT Premijer lige košarkaši Zadra slavili su na gostovanju kod Škrljeva rezultatom 71:85. Napornih 45 minuta utakmice u Podgorici prije svega dva dana, kao ni izostanak trojice važnih igrača Darija Drežnjaka, Arijana Lakića i Leona Šantelja, nisu nimalo utjecali na izvedbu i energiju momčadi Danijela Jusupa, koja je dominantnom igrom došla do 11. prvenstvene pobjede.

Od početka su Zadrani nametnuli svoj ritam i nakon uvodnog koša domaćih odmah napravili seriju 11-0 u koju je kapetan Marko Ramljak ugradio sedam poena. Domaće je na jednoznamenkastom zaostatku uglavnom održavao Luka Barišić, no to je uspio tek do kraja prve četvrtine, koja je završila rezultatom 13:22. Karlo Žganec, koji je krajem prve odigrao dobru napadačku dionicu, na otvaranju druge pogodio je tricu i Zadar je prvi put otišao na dvocifrenu razliku, 13:25.

Domaći su se dvjema tricama uspjeli još jednom vratiti ispod 10, na 21:30 u 16. minuti, no završnica poluvremena u potpunosti je pripala gostima. Antonio Jordano je pogodio dvije trice, poentirali su i mladi Antonio Sikirić te još jednom Žganec, da bi Sani Čampara tricom u posljednjem napadu poslao momčadi u svlačionice pri rezultatu 25:44.

U nastavku je Zadar u dva navrata pobjegao na najvećih +26, da bi se Škrljevo pred kraj treće četvrtine vratilo na “samo” -12, 49:61. No, u posljednjoj dionici Jusupova je momčad bez problema iskontrolirala rezultat i privela susret kraju.

Zadrane su predvodili Ramljak sa 16 poena, Jordano sa 14 i Žganec sa 13, dok su po 10 postigli Krševan Klarica i Juan Davis, koji je tome pridodao i 10 skokova. U strijelce se upisalo svih 10 igrača u zapisniku, a među njima i najmlađi Ivan Njegovan i Maksim Matulina. U redovima Škrljeva najefikasniji su bili Ramme Griffin s 18 te Martin Jelić sa 16 koševa. STATISTIKA

Zadar sada ima omjer 11-2, a u sljedećem prvenstvenom kolu (17. siječnja) dočekuje Split. Prije toga, u nedjelju 15. siječnja od 17:30, u sklopu 15. kola AdmiralBet ABA lige, u Dvorani Krešimira Ćosića gostuje Mornar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...