Kuglači Zadra bolji od Poštara, Baljak: “Postoji tekućina kako bi čunjevi bolje padali, sad je puno teže kuglati u Mocirama!”

Kuglači Zadra jučer su na svoj kuglani Mocire u susretu desetog kola 1. HL rezultatom 6-2 bili bolji od splitskog Poštara. Na ljestvici je vodeći Zaprešić sa 19 bodova, ispred Mertojaka Split sa 18 i Zadra koji ima 16 bodova. Sljedeće subote 21. siječnja u 15 sati, Zadrani u derbiju kola gostuju kod Zaprešića. Najiskusniji zadarski kuglač Marijo Baljak (63), jučer je bio na klupi za rezerve, smatra kako je kuglana Mocire ove godine puno zahtjevnija nego što je bila prije:

– Puno teže od očekivanog smo došli do pobjede! Neizvjesna utakmica od prve do posljednje kugle, do zadnja dva hica nije se znao pobjednik, a slaviti su mogli i Splićani. Csongor Barany je praktički sam odlučio susret u samoj završnici, uspio je slomiti svog protivnika koji je bio jako dobar. Nešto slabije je odigrao naš mladi Andrija Božićević, ali i naša kuglana Mocire je nešto zahtjevnija nego što je bila prošlih sezona, teže je srušiti veći rezultat. Mogu reći da čunjevi sada slabije padaju, kuglana se malo manje priprema nego prije, postoji tekućina, jedna vrsta spreja, kako bi čunjevi bolje padali i klizili. Jučer sam sjedio na klupi za pričuve, struka je odlučila da šansu treba dati mlađim igračima, zaključio je Baljak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...