Legendarna računalna igra stara 20 godina ponovno je postala hit

Sjećateli se računalne igre Deluxe Ski Jump koja je bila jako popularna prije 20 godina? Sada je ponovno hit.

Simulacija skijaškog skoka se može igrati i danas jer je autor igrice razvio mobilnu aplikaciju, a igra je posljednjih dana na samom vrhu među aplikacijama na Apple uređajima.

Igra je bila jako jednostavna, a mogla se spremiti na disketu. Zauzimala je manje od pola megabajta i radila je na svakom računalu. Bila je toliko popularna da se na forumima vodila rasprava o rekordima i savjetima kako letjeti što dalje.

Dizajnirao ju je Finac Jussi Koskela, a popularnost igre dovela je do stvaranja trećeg, a potom i četvrtog dijela, no druga verzija igre ostala je najpopularnija.

Prije nekoliko godina tvorci igre razvili su mobilnu verziju klasika za pametne telefone, a u susjednoj Sloveniji igra je posljednjih dana jedna od najpopularnijih, prenosi Index. Trenutno je prvi izbor besplatnih igara u App Storeu na Apple uređajima, a dostupna je i za Android.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...