Mate Lukić: “Neki proračunski korisnici neće moći dobiti sredstva nakon 15. siječnja.”

Vijećnik županijskog HSP-a Mate Lukić odlučio je dati svoj doprinos proračunskoj drami pa se oglasio priopćenjem u kojem najavljuje da će plaće vatrogasaca, odgajateljica, njegovatelja i ostalih proračunskih korisnika biti isplaćene do. 15. siječnja. No, napominje kako nakon tog roka neki korisnici proračuna, primjerice klubovi i udruge neće moći dobiti sredstva. Napomenuo je da naknade gradskih vijećnika i stranaka sigurno neće kasniti te da Nezavisni vijećnici primaju naknadu za stranku, iako nisu stranka. I ovo dramatično priopćenje vam donosimo u cijelosti.

– Plaće ne samo vatrogscima, nego svim korisnicima proračuna odgajateljima, njegovateljima, tetama u vrtiću biti će isplaćene do 15.tog siječnja. Nažalost nekima korisnicima standardnog proračuna tipa klubovima, udrugama sredstva se neće moći dati i nakon toga.

Zato jer će odluka o privremenom financiranju biti napisana početkom idućeg tjedna. Zašto ju se ne može napisati preko noći? Ljudi ne shvaćaju ozbiljno blokadu grada i da je ovo samo početak. Godinu dana govorimo o ovome. Konkretno, odluka o nužnom financiranju donosi se na rok od tri mjeseca, a pritom takav privremeni proračun ne smije prijeći iznos od 25 posto izvršenog proračuna u 2021. godini. Upravo taj obvezujući iznos dovodi do dodatnog problema, a imajući u vidu kako je na izvršenje proračuna iz 2021, utjecala kriza.

Ukratko pošto je tada bilo sve jeftinije i krizna godina fali više od 20 mil. kuna. To sve netko sada mora pripremiti da nas spoji na aparate. Ne može gradonačelnik sa pročelnicima raditi suprotno zakonu.  Oni koji su izglasali nezakoniti proračun i ne žele dogovor neka oni objasne građanima ove stvari koje su samo početak. Zašto se obmanjuje javnost pa Dukić je javno objasnio svaki amandman zašto je nezakonit. Poslije pozivao na uzaludne dogovore. Zašto kvazi “većina” u GV želi igrati igru plesa slijepca na žici a ulog je Zadar.

Pa ovo nije ništa još pasivni narode sačekaj par mjeseci pa ćemo zajedno zbrajati štetu. Mislite da vas se zastrašuje, netočno kaže vam se istina. Naknade vijećnika i političkih stranki neće kasniti.
Jednoglasno izuzev mene je izglasana prošle godine točka o isplati sredstava strankama.
Znate li da nezavisni vijećnici primaju naknade i sredstva namjenjena za rad političke opcije baš zato što nemaju stranku. U prevodu primaju duple naknade.

Aliena mala utile exemplum – nadam da drugi gradovi mogu učiti na našem primjeru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...