Milanović čestitao Božić svim pravoslavnim vjernicima: “Kao moderno društvo moramo pokazivati razumijevanje za sve ljude kojima je Hrvatska dom.”

Predsjednik Zoran Milanović uputio je čestitku vjernicama i vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru, u kojoj je istaknuo da je Božić povod za okupljanje obitelji, ali i prilika da se pokaže dobrota prema drugim ljudima.

– Svim pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj, našim sugrađankama i sugrađanima koji sutra slave najradosniji kršćanski blagdan, želim sretan Božić. Proslava Božića povod je za okupljanje obitelji i iskazivanje ljubavi i brige prema svojim bližnjima, ali i prilika da se učvrsti međusobno razumijevanje i pokaže dobrota prema drugim ljudima, naveo je Milanović u čestitci pa dodao:

– Uz želju da Božić svima koji slave bude ispunjen obiteljskom radošću, zdravljem i mirom, izražavam i nadu da će već dogodine svi ovaj blagdan moći dočekati u svojim domovima kako to i priliči. Čestitku je zaključio ovako:

– Kao uređeno i moderno društvo koje baštini različitosti kao svoje vrijednosti moramo uvijek i iznova biti spremni pokazati tolerantnost i razumijevanje za sve ljude kojima je Hrvatska dom. Uvjeren kako ćemo i ovaj blagdan iskreno i s radošću proslaviti s našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vjere, svima vama koji slavite upućujem tradicionalni pozdrav – Mir Božji, Hristos se rodi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...