Ministar financija: “Bankomati su opskrbljeni preko 95 posto, uvođenje eura prošlo je jako dobro”

Prvi dan eura kao službene valute prošao je jako dobro, poručuje ministar.

– Nismo zabilježili nikakve poteškoće, u kontinuiranom smo kontaktu bili i sinoć u očekivanju tranzicije i novogodišnje večeri sa svim dionicima koji su bili uključeni u proces same tranzicije, u svim bitnim sustavima državne uprave, za Dnevnik HRT-a rekao je Marko Primorac, ministar financija.

– Bankomati su već prije nove godine bili opskrbljeni preko 95 posto s euro novčanicama, dodao je.

Dva tjedna plaćanja u kunama, povrat u eurima uz iznimke

Sljedeća dva tjedna moći ćemo plaćati u kunama, a kao povrat trebali bismo dobiti eure, međutim to se ne događa u svim situacijama.

– Svi oni koji posluju i svi trgovci trebali bi se opskrbiti i trebali su se opskrbiti na vrijeme novčanicama i kovanicama eura i ja vjerujem da je većina njih to uspjela učiniti. Od 1. siječnja do 14. siječnja teče razdoblje dvojnog opticaja gdje građani mogu plaćati u kunama, a ostatak im se treba vratiti u eurima, kazao je Primorac.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...