Ministarstvo branitelja o pozivima za Maslenicu: “Zatražili smo izvješće o tome jesu li iste dostavljene”

Nakon što je general Mladen Mikolčević izrazio žaljenje što nitko od zapovjednika slavonskih brigada nije bio pozvan na obljetnicu koja je obilježena u subotu u Zadru, RTL je poslao upit Ministarstvu hrvatskih branitelja koje je slalo pozivnice.

“Pozivnice na brojne adrese pojedinaca i udruga upućene su još 10. siječnja, dakle 10 dana prije prvih događanja iz programa obilježavanja, te su ubrzo povratno zaprimljene i potvrde dolaska i isprike, no kako je bilo i upita pojedinaca koji navodno nisu zaprimili poziv, od Hrvatske pošte zatražili smo izvješće o tome jesu li iste dostavljene. Napominjemo da su pozivi upućeni na adrese prebivališta ratnih zapovjednika i udrugama (elektroničkom poštom), a neke od osoba koje su nas kontaktirale vezano uz to naknadno su potvrdili primitak”, stoji u odgovoru.

Iz Ministarstva su se također osvrnuli i na izjavu generala Mikolčevića:

“Vezano uz istup generala Mladena Mikolčevića, upućujemo Vas, a i njega, da provjerite je li poziv zaprimio njegov ratni zapovjednik Bruno Zorica – Zulu, zapovjednik Bojne Frankopan i predsjednik istoimene udruge koja okuplja pripadnike te postrojbe, jer nama su iz Udruge javili da nitko ne dolazi na središnju svečanost, 21. siječnja”.

“Napominjemo da su svi organizatori objavili najavu svih događanja, pa tako i svečane akademije, kako bi svi koji žele mogli nazočiti tim događanjima”, dodaju.

Ministarstvo je također poručilo i da ako netko nije dobio poziv, koji se ne šalje svim sudionicima operacije, nego zapovjednicima, mogao je sudjelovati u cjelokupnom programu.

“Ističemo da je jučerašnja središnja proslava protekla ponosno i dostojanstveno, onako kako to hrvatski branitelji i sudionici VRO Maslenica i zaslužuju, te ćemo i nadalje posebnu pozornost posvećivati pozivima, pa i provjeravati jesu li svi pozvani i zaprimili pozivnice, kako bismo u zajedništvu proslavili sve važne obljetnice iz Domovinskog rata”, zaključili su iz Ministarstva.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...