Mlada majka mogla bi u zatvor na šest mjeseci zbog krađe odjeće iz trgovine

Državni tužitelji traže šest mjeseci zatvora za 28-godišnjakinju koja je uhvaćena u krađi u Intersportu. Prema optužnici podignutoj ovih dana, osumnjičena je sredinom prosinca oko 12:40 na širem zagrebačkom području “ušla u poslovnicu Intersporta te uzela crne ženske tajice, dvije roze ženske majice s kapuljačom, torbicu crne boje te gornji i donji dio ženske trenirke crne boje”, piše Danica, a prenosi Index.

Sva ukradena roba bila je marke Adidas i ukupno je, prema dopisu Intersporta, vrijedna oko 1900 kuna. Žena se branila kako je tog dana isprobavala odjeću u Intersportu jer je htjela nešto kupiti. No, nije znala objasniti zbog čega je škarama skidala zaštitu i etikete.

Htjela platiti, ali počela trčati

“Odjeću sam potom nosila na blagajnu, a dvije stvari su mi ostale u torbi prilikom isprobavanja. Skinula sam zaštitu na nekim artiklima, ali sam i tu odjeću stavila na blagajnu. Kad sam izlazila, začuo se zvuk. Zaštitar je potrčao za mnom, a i ja sam također počela trčati.

Kada sam se vratila, pokazala sam mu svoju torbu i vrećice. Imala sam namjeru platiti svu robu, osim jedne majice s kapuljačom i crnih tajica. Ostale stvari mislila sam platiti kad dođem s bankomata s novcem. Zaštitu sam jednostavno prerezala škarama koje sam ponijela sa sobom.

Ranije osuđivana zbog krađe

Nažalost, nisam stigla do bankomata. Shvatite me, nalazim se u teškoj financijskoj situaciji, a volim kupovati kvalitetnu markiranu odjeću“, branila se majka malodobne djece.

Tužitelji za nju ovaj put traže bezuvjetnu kaznu zatvora jer je ranije bila pravomoćno osuđena za krađu odjeće na uvjetnu zatvorsku kaznu. Dokaže li joj se krivnja – a svi dokazi na to upućuju – mlada će majka morati iza rešetaka, piše Danica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...