Mladić u Varaždinu mjesecima sam sebi produljivao bolovanje da izbjegne dolazak na posao

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je 2. prosinca 2022. optužnicu protiv hrvatskog državljanina (2001.) zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave, objavljeno je na stranicama DORH-a, prenosi N1. 

Optužnica je podignuta pred Općinskim sudom u Varaždinu, a njome se okrivljenog 21-godišnjaka tereti da je od srpnja do listopada 2022. godine u jednom gradu na području Varaždinske županije, u cilju da si produlji trajanje bolovanja, u četiri navrata izmijenio sadržaj obavijesti o privremenoj nesposobnosti za rad zbog bolesti i posljedica nesreće koju mu je izdala njegova liječnica obiteljske medicine s trajanjem do 29. srpnja 2022.

To je učinio tako da je brisao datum do kojeg mu je bolovanje bilo određeno i upisivao nove datume te krivotvorio potpis liječnice i njezin pečat. Tereti ga se da je tako prepravljene obavijesti slao na službenu adresu elektroničke pošte nadležnog zavoda za zdravstveno osiguranje radi produljenja bolovanja, čime si je neosnovano produljio trajanje bolovanja do 23. prosinca 2022. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...