Modrić, Livaković i Gvardiol našli se među najboljim nogometašima svijeta po izboru Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (Real Madrid), Dominik Livaković (Dinamo Zagreb) i Joško Gvardiol (RB Leipzig) našli su se među najboljima u izboru Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS).

Luka Modrić je zauzeo četvrto mjesto u izboru IFFHS-a za najboljeg nogometaša na svijetu, iza Argentinca Lionela Messija (PSG) koji je nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka bio uvjerljivo najbolji s 275 bodova. Drugi je prema IFFHS-u Francuz Kylian Mbappé (PSG) s 35 bodova, treći njegov sunarodnjak Karim Benzema (Real Madrid) s 30 bodova, dok je Modrić dobio 15 bodova. Jedini nogometaš koji je u ovom izboru još osvojio bodove je Norvežanin Erling Haaland (Manchester City) s pet bodova.

Livaković je u izboru IFFHS-a za najboljeg vratara u 2022. godini također zauzeo četvrto mjesto, dok je najboljim proglašen Belgijac Thibaut Courtois (Real Madrid), koji je skupio 125 bodova, 15 više od drugoplasiranog Argentinca Emiliana Martineza (Aston Villa), a treći je Marokanac Yassine Bounou (Sevilla) s 53 boda.

Iza Livakovića je na petom mjestu vratar francuske reprezentacije Hugo Lloris (Tottenham), a njega slijede Poljak Wojciech Szczesny (Juventus), Slovenac Jan Oblak (Atletico Madrid), Brazilac Alisson Becker (Liverpool), Englez Jordan Pickford (Everton) i Francuz Mike Maignan (Milan).

Joško Gvardiol (RB Leipzig) je treći mladi nogometaš prema IFFHS-u. Prvo je mjesto zauzeo Britanac Jude Billingham (Borussia Dortmund) sa 115 bodova, a drugi je Nijemac Jamal Musiala (Bayern) s 95 bodova, dok je Gvardiol dobio 55 bodova.

U ostalim kategorijama najbolji strijelac je Francuz Kylian Mbappé (PSG), a Messi je najbolji strijelac međunarodnih utakmica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...