Možemo pokrenuli kampanju i peticiju “Potpiši za slobodu plaže”

Politička platforma Možemo pokrenula je kampanju i peticiju #nijedobro vezano uz novi Prijedlog Zakona o pomorskom dobru.

“Na dnevnom redu Sabora je novi Prijedlog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama u kojem se tvrdi da su plaže najvažniji dio naše turističke ponude te da je novi Zakon nužan kako bi se osigurala bolja gospodarska valorizacija pomorskog dobra.

Međutim, taj Prijedlog Zakona, pun iznimaka i “može se” formulacija, omogućit će da naša obala i naše pomorsko dobro koji su Ustavom definirani kao OPĆE DOBRO – dano na uživanje svima – postane NEČIJE DOBRO.

Najvažnije, pod krinkom koncesioniranja kao modelom upravljanja Zakon će omogućiti višedesetljetnu uzurpaciju pomorskog dobra, a neprecizno definiranim dohranjivanjem te legalizacijom nasipavanja plaža potaknuti devastiranje već narušene biološke raznolikosti našeg podmorja”, navode u obrazloženju.

– Potpiši peticiju kojom se od vlade zahtijeva izrada novog nacrta Zakona koji će zaštiti pomorsko dobro kao opće dobro, zaštiti male obalne zajednice i njihov suživot  s morem i obalom te onemogućiti daljnju devastaciju obale!, stoji u pozivu.

Peticiju možete potpisati ovdje. 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...