Na festivalu u Kaliforniji masovna pucnjava, utvrđuje se broj žrtava

U Kaliforniji je došlo do pucnjave. Prema objavama lokalnih vlasti, ima žrtava. No, još nije poznato ima li smrtno stradalih.

Incident se dogodio u Monterey Parku, koji se nalazi oko 13 km istočno od Los Angelesa, nakon 22 sata po lokalnom vremenu u subotu. Do pucnjave je došlo na lunarnom novogodišnjem festivalu na kojem se okupilo više tisuća ljudi.

Seung Won Choi, vlasnik restorana s morskom hranom koji se nalazi preko puta mjesta gdje se dogodila pucnjava, na aveniji Garvey, rekao je da su tri osobe uletjele u njegov restoran i rekle mu da zaključa vrata, prenosi Index.

Rekli su da je na mjestu pucnjave čovjek s puškomitraljezom. Napadač je kod sebe imao više komada streljiva, naveli su, i nakon što mu je ponestalo streljiva, ponovno je napunio pušku, rekao je Choi. Choi je rekao kako vjeruje da se pucnjava dogodila u klubu koji se nalazi u blizini.

Pucnjava se dogodila nešto iza 22 sata u blizini mjesta proslave kineske lunarne Nove godine. Deseci tisuća ljudi okupili su se u subotu na početku dvodnevnog festivala, jednog od najvećih događaja za lunarnu Novu godinu u regiji.

John (27), koji je odbio dati svoje prezime, živi blizu mjesta pucnjave. Kući je stigao oko 22 sata i čuo oko 4 ili 5 pucnjeva, rekao je. Sišao je u prizemlje oko 23:20 vidjeti je li do pucnjave došlo na novogodišnjem festivalu.

Na videosnimci na društvenim mrežama prikazane su policijske i vatrogasne jedinice koje su preplavile područje na aveniji Garvey. Ozlijeđene osobe prebačene su u više bolnica na tom području. Nije poznato je li osumnjičenik u pritvoru.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...