Na Jadranu pretežno sunčano, a slabog snijega bit će u gorju: na cestama zimski uvjeti i ograničenja

Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije u nedjelju će biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima pretežno oblačno, a slabog snijega bit će ponajprije u gorju, a Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) prognozira popodne razvedravanje sa sjevera.

Vjetar slab do umjeren sjeverni, na istoku sjeverozapadni, a na moru umjerena do jaka bura, popodne u slabljenju.

Najviša temperatura u gorju oko 0, drugdje u unutrašnjosti od 2 do 5, a na obali i otocima između 8 i 12 Celzijevih stupnjeva.

Zimski uvjeti na cestama, brojna ograničenja

Zbog vjetra, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica otvorena je samo za osobna vozila. a na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru jutros se otežano vozi zbog ugaženog snijega.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobag zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Moguća je i poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Gorskom kotaru i Lici:  DC23 Kapela-Žuta Lokva; DC42 u mjestu Poljanak; DC218 Bjelopolje-Donji Lapac-GP Užljebić; DC429 Selište Drežničko-Prijeboj; ŽC5144 Sveti Juraj-Krasno, ŽC5140-Krasno-Otočac; na pojedinim lokalnim i županijskim cestama Ličko-senjske županije; na pojedinim županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru (Čabar, Vrbovsko, Delnice, Gornje Jelenje); ŽC5217 Bruvno-Mazin-Dobroselo i LC Brod Moravice-Vele Drage-Razdrto zatvorene su za sav promet.

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su: ŽC3253 između Košutarice i Mlake; LC67209 Veliki Prolog- Draževitići; LC50118 Floričići-Jakomići; LC67207 Vrgorac-Orah (preko polja).

Na županijskoj cesti ŽC6166 u Omišu zbog odrona vozi se suženim kolnikom.

Zbog aktivnog klizišta na državnoj cesti DC5 dionici Okučani-Lipik vozi se usporeno, uz privremenu regulaciju i ograničenje brzine od 30 km/h.

Na DC47 Trokut (g.ž.PS)-čvor Novska (A3)-Hrvatska Dubica-Hrvatska Kostajnica (D30)-Dvor (D6) zbog visokog vodostaja rijeke Une i oštećenog kolnika zabranjuje se promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona i ograničava se brzina na 40 km/h.

Zbog zimskih uvjeta zatvorena je državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan-tunel Sveti Rok, a za teretna vozila zatvorena je državna cesta DC232 Sisak-Jasenovac od ustave Trebež do mosta na rijeci Trebež.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Trajektna linija Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Molat uspostavit će se danas s polaskom u 11 sati.

Na graničnom prijelazu Tovarnik se u teretnom prometu čeka 6 sati na ulazu u zemlju, izvijestio je HAK.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...