Na Višnjiku okupljanje košarkaških reprezentacija U 15 i U 16

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku od 2. siječnja 2023. traje okupljanje dviju hrvatskih košarkaških reprezentacija – U 15 i U 16.

– Ovdje u ovoj dvorani i u cijelom Višnjiku uvjeti su izvanredni, kakve čovjek samo poželjeti može. Radimo punom parom, govori Zdravko Radulović, nekadašnji vrhunski košarkaš, danas u instruktorskoj ulozi u Hrvatskom košarkaškom savezu.

Ističe Radulović da su u objema selekcijama dečki koji su trenutačno najbolji u svojim naraštajima.

– Neki su izostali iz objektivnih razloga, a program koji imaju jedna i druga selekcija uključuje treninge na taktičkom i tehničkom planu i testiranja u suradnji s Kineziološkim fakultetom (KIF) u Zagrebu.

Program zadarskoga okupljanja osmišljen je, uz ostalo, i tako da struka dobije što više informacija o svakom igraču u čemu je značajna potpora sudjelovanje Laboratorija za sportske igre s KIF-a u Zagrebu.

– U jednoj dvorani radimo loptačke treninge, a u drugoj ekipa iz spomenutoga Laboratorija provodi testiranja. To je dragocjen dio jer se testovi provode vrhunskom opremom i prema visokom standardima tako da poslije svega dobijemo na uvid brojne relevantne podatke o svakom pojedincu.

Sportski direktor u Hrvatskom košarkaškom savezu i v. d. seniorskoga izbornika Aco Petrović posjetit će Zadar i na Višnjiku popratiti što…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...