Nabavit ćemo cjepivo protiv majmunskih boginja: 1400 doza u vrijednosti od 161.700 eura

Vlada je dala suglasnost ravnatelju HZJZ-u za potpisivanje ugovora za nabavku cjepiva na teret HZJZ-a. Cijena jedne doze ovog nereplicirajućeg cjepiva treće generacije je 110 eura bez PDV-a.

– Republika Hrvatska sudjelovala je u zajedničkom postupku nabave cjepiva na temelju zajedničkog europskog sporazuma o nabavi medicinskih protumjera – istaknuo je ministar zdravstva Vili Beroš.

A nabavljamo Modified Vaccinia Ankara-Bavarian Nordic (MVA-BN®), nereplicirajuće cjepivo treće generacije, a Vlada je dala suglasnost ravnatelju HZJZ-a za nabavu 1400 doza, prenosi 24sata.

Cijena jedne doze je 110 eura bez PDV-a, što uz primjenu stope PDV-a od pet posto, koja se primjenjuje na cjepiva, čini ukupni trošak u iznosu od 161.700 eura s PDV-om, odnosno milijun i 218.328 kuna.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...