Nabavka linearnog akceleratora: obavljene tehničke konzultacije, čeka se raspisivanje natječaja

Opća bolnica Zadar trenutno je u fazi iščekivanja natječaja za nabavku linearnog akcelerator. Naime, iako je Ministarstvo zdravstva najavilo natječaj do kraja prošle godine, isti još nije raspisan.

Procijenjena vrijednost linearnog akceleratora je 36,5 milijuna kuna. No, to nije cijena samog aparata, pojasnio je Boško Katić, pomoćnik ravnatelja Bolnice za financijsko poslovanje.

– Licitira se puno oko tog iznosa zbog toga što se ne odnosi cijeli taj iznos na sami taj aparat već se to kolokvijalno zove sustav za radioterapiju koji obuhvaća i fantome, dozimetrijsku opremu, CT simulator koji će biti četvrti u zadarskoj bolnici. Ukupna vrijednost toga svega za početi raditi, kad se zbroji, je 36,5 milijuna kuna. Što će pokazati natječaj, to ćemo u konačnici vidjeti.

Trenutno smo u fazi da su obavljene tehničke konzultacije sa svim ponuđačima, njima su prezentirane, oni su se očitovali, stručno povjerenstvo do strane Ministarstva je napisalo zaključak na to očitovanje i sad smo u fazi iščekivanja natječaja za uređaj, kazao nam je Katić.

Ovaj uređaj se financira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, jedan je od 23 uređaja koja će se nabavljati. Ukupna procijenjena vrijednost svih aparata, zajedno s tim da će Opća bolnica Zadar imati  svoju grupu i svoj ugovor, je oko 700 milijuna kuna plus PDV.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...