Načelnik Pašmana Krešimir Ćosić uručio ravnatelju škole poklon bon od 1.500,00 eura za uređenje okoliša i nabavu opreme

Povodom Međunarodnog dana obrazovanja, načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić danas je uručio ravnatelju Osnovne škole Vladimir Nazor Ivanu Hrabrovu poklon bon od 1.500,00 eura za uređenje okoliša i nabavu školske opreme, javljaju iz Općine Pašman.

Ravnatelj škole Ivan Hrabrov OŠ Vladimir Nazor Neviđane rekao je kako za jedan od važnih razvojnih ciljeva imaju dobivanje zelene zastave i oznake Eko škole, stoga rade na više aktivnosti, od odvajanja otpada, eko akcija čišćenja, uzgajanja cvijeća, praćenja rada meteorološke stanice…

“Sada želimo promovirati svoj vrt koji se sastoji od maslinika, badema i drugih biljaka. Eko grupa naše škole dobila je zadatak osmisliti pločice na kojima će se u duhu malog botaničkog vrta prezentirati svaka biljka koju posjedujemo. Uz pomoć Općine Pašman ova ideja će biti realizirana.

Od prošle godine Dani šaha su dio kurikuluma naše škole. U cilju promocije ovog plemenitog sporta, a i nastavka uređenja našeg školskog vrta odlučili smo postaviti šah na otvorenom. Likovna grupa oslikat će šahovsku podlogu, a uz pomoć donacije Općine Pašman bit će moguće nabaviti šahovske figure. Tako će učenici slobodno vrijeme uz dosadašnje igre na otvorenom (školica, trlja ili mlin), moći upotpuniti i šahom.
Naša škola ima dobre uvjete za razvoj sporta, ali uvijek mogu biti bolji. Stalno nabavljamo novu opremu, a uz pomoć ove donacije u školu stižu nove rukometne lopte.

Školska knjižnica je prostor u koji smo mnogo ulagali prošlih godina, od novog namještaja do informatizacije, često uz pomoć Općine Pašman, sada kroz ovu donaciju nabavljamo nove zanimljive naslove s kojima želimo privući učenike.

Možda najzanimljiviji projekt na kojem trenutno radimo je pokretanje školskog radija. Kroz ovu izvannastavnu aktivnost želimo pratiti sva najbitnija događanja u školi, ali i u zajednici, razvijati novinarske vještine i sve objavljivati na našim web stranicama. Uvijek je za početak nečega potrebno početno ulaganje. Zato smo zahvalni da imamo podršku Općine Pašman koja nam je izašla u susret i na ovaj način pomogla u nabavi opreme.”

Načelnik Ćosić naglasio je kako je ulaganje u djecu Pašmana i njihovo obrazovanje zalog za opstojnost i razvoj naše općine, te će općinska uprava uvijek pružati potporu za projekte škole.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...