Nakon 13 godina, stanari izgubili parkiralište ispred zgrade u Ulici Petra Svačića

Danas je u Ulici Petra Svačića provedeno uvođenja vlasnika u posjed parkirališta uz zgradu u tom dijelu grada, oko kojeg se godinama vodila pravna bitka. Naime, izvođač radova, tvrtka Green Tech Construction, provela je taj postupak, uz nazočnost sudskog izvršitelja.

Ovaj je postupak nadzirala policija, a sve su pratili i revoltirani stanari koji su morali pomaknuti svoja vozila s parkiralište.

Izvođenje tih radova, odnosno postavljanje betonskih blokova na to parkiralište, pratio je Mladen Ninčević, ovaj put u ulozi izvođača, a ne investitora. Naime, prvotno je njegova tvrtka bila vlasnik tog terena, ali je isti prodan na sudskoj dražbi prije otprilike četiri godine.

– Mi smo trenutno u ulozi izvođača radova, nismo više  investitora, nažalost, ali, eto, to je tako završilo. Nakon 13 godina, pravna država je profunkcionirala i trenutno se provodi ulazak u posjed stvarnim vlasnicima. Sad se izmiještaju vozila da bi se mogla postaviti ograda tako da se više ne može ulaziti u posjed samovoljno već će morati ulaziti kroz rampu i morat će platiti parking, što nisu radili 13 godina nego su se parkirali na tuđem terenu, uzurpirali tuđi teren besplatno, kazao je Ninčević.

– Iskoristili su apsolutno sve pravne alate i mogućnosti da otegnu što više mogu. Ishod je bio neminovan zato što ne možete biti u posjedu na tuđem vlasništvu, ali koristili su sustav, zlouporabili ga na način da su stvorili jako puno troškova i problema nepotrebno. Ali to je tako, to je Hrvatska, moramo se prilagoditi sadašnjem stanju i napraviti što se mora napraviti, zaključio je Ninčević.

Obzirom na ovakav epilog ovog dugogodišnjeg slučaja, nepovoljnog za stanare zgrade u Svačićevoj ulici, tražili smo i njihov komentar, no nisu htjeli stati pred mikrofone. Stanare je pravno zastupao odvjetnik Dan Marinović koji nije nazočio deložaciji zbog poslovnog puta.

Deložaciju je pratio i Jure Zubčić, županijski vijećnik i predsjednik Županijske organizacije SDP-a.

– Došao sam dati podršku stanarima ove zgrade budući da je ovo eklatantan primjer kako se HDZ odnosi prema svojim građanima obzirom da ljudi u ovom trenutku ostaju bez svog dvorišta zgrade koja je tu 60 godina, koja ima pravomoćnu građevinsku dozvolu i kad znamo da investitor nije ispoštovao sve ugovorne obveze s Gradom Zadrom. Ovo je najveća odgovornost Grada Zadra i svih prethodnih gradonačelnika, ne toliko privatnog investitora koji se bori isključivo za svoj kapital, ali jedini oštećenici i jedine žrtve ovdje su stanari ove zgrade, kazao nam je Zubčić i pozvao Grad Zadar da iznađe rješenje za problem ovih stanara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...