Nakon nekoliko godina, Zavičajni muzej Benkovac ponovno sudjeluje u Noći muzeja, evo što vam nudi

Zavičajni muzej Benkovac nakon nekoliko godina ponovno sudjeluje u manifestaciji Noć Muzeja, nakon što zbog pandemije COVID-a 19 i građevinskih radova na Kaštelu Benković nije bio u mogućnosti prethodnih godina.

Ovo je prva Noć muzeja u kojoj možete razgledati novi stalni postav Zavičajnog muzeja Benkovac unutar Kaštela Benković koji je otvoren 2022. godine kroz realizaciju projekta Revitalizacija i uređenje Zavičajnog muzeja Benkovac. Osim stalnog postava možete razgledati i izložbu „Umjetnost u Staklu“, Ateliera Wylupek u multimedijalnoj dvorani.

Budući da je tema osamnaeste po redu Noći muzeja, „Muzeji su važni“, ravnatelj Zavičajnog muzeja Benkovac Marin Ćurković će kroz predavanje predstaviti rad Zavičajnog muzeja i njegovu važnost za lokalnu zajednicu. Nakon njega, autori izložbe „Umjetnost u staklu“ Danko i Željka Wylupek će kroz predavanje „Igra boje i svjetla u staklu“ predstaviti svoju izložbu i prikazati svakodnevno primjenu stakla u umjetnosti i arhitekturi, najavili su.

Program, petak, 27. siječnja od 19 sati:

Izložbe:
19:00 – 00:00 – “Stalni postav” Zavičajni muzej Benkovac
22:00 Stručno vodstvo kroz “Stalni postav”, kustos Mate Ćurković
19:00 – 00:00 – “Umjetnost u staklu”

Predavanja:
20:00 – “Važnost Zavičajnog muzeja Benkovac za lokalnu zajednicu” Ravnatelj Zavičajnog muzeja Benkovac Marin Ćurković
21:00 – “Igra boje i svjetla u staklu”
Autori izložbe “Umjetnost u staklu” Danko i Željka Wylupek

Ostalo:
22:00 – Degustacija tradicionalnih jela Bukovice i Ravnih kotara


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...