Neovisna grupa vlasnika frizerskih salona: “Vlada je jasno rekla da nije zabranjeno mijenjati cijene”

Ivica Pavlačić iz Neovisne grupe vlasnika frizerskih salona na N1 je komentirao poskupljenja nakon uvođenja eura.

“Odmah sam znao da će biti velikih problema jer frizeri ne ažuriraju svoje cijene redovito. Znao sam da će plaće rasti više nego do sada i pitao sam možemo li s 1.1 mijenjati cijene zbog troška plaće. U frizerskim salonima za plaću zaposlenik treba zaraditi u tekućem mjesecu rada kako bi se plaće isplatile sljedeći mjesec. Na plaće odlazi preko 50 posto prihoda. Dobili smo jasan odgovor od Vlade da cijene nije zabranjeno mijenjati ako za to postoji opravdan razlog”, rekao je.

“Problem je što nitko ne zna koji je to opravdan razlog. Mi smatramo da je porast ulaznih troškova opravdan razlog za dizanje cijena”, dodao je Pavlačić, rekavši da je prosječna plaća sada 700 eura, što je preko 12 posto više nego prošle godine.

“To znači da prosječni račun mora biti bar za 0.70 eura veći da frizer zaradi za svoju plaću”, tvrdi. “Svi koji uvoze proizvode iz Europe su u problemu jer je većina distributera povećala cijene. Cijena jednog šampona je porasla za više od eura. To je bez troškova uvoza, prijevoza i skladištenja. Mi u trenutnom mjesecu zarađujemo za troškove koji će tek doći”, rekao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...