Njemačka policija ubila rastrojenog hrvatskog državljanina, prijetio im je nožem

U njemačkom gradu Mosbachu  u petak je došlo do incidenta u kojem je policija bila prisiljena ustrijeliti rastrojenog hrvatskog državljanina Roberta B., javlja Index. Robert B. (46) u mentalno neubrojivom stanju naoružan nožem stigao je pred kuću svoje bivše partnerice i njihove djece.

Na lice mjesta uskoro su došli policajci, koji su ga ustrijelili jer je, kako tvrde, krenuo prema njima s nožem u ruci. Susjeda Gulber D. (68), koja je poznavala Roberta i njegovu obitelj, vidjela je što se dogodilo.

– Taman sam se vraćala kući s posla. Sišla sam s autobusa kad sam vidjela Roberta. Imao je nož u desnoj ruci. Obje je ruke ispružio prema gore i izgovarao je biblijske stihove. Obratila sam mu se i pokušala ga smiriti, ali on me uopće nije slušao, rekla je za lokalne medije.

– Nije bio pri sebi. Govorio je: ‘Meni se ništa ne može dogoditi. Ja sam Isus.’ Bilo me je strah da ne učini nešto nažao bivšoj supruzi i djeci. Bio je jako ljutit na nju. Tada sam nazvala policiju, ispričala je susjeda njemačkom listu.

Kad je policija došla, pokušala ga je zaustaviti suzavcem. No on je nastavio hodati prema policajcima držeći ruke nad glavom, pri čemu mu je u desnoj ruci bio nož.

Jedan policajac je u konačnici ispalio više metaka u Roberta. Iako su ga policajci i djelatnici Hitne pokušali oživjeti, umro je na mjestu događaja.

Bild navodi kako je Robert, prema tvrdnjama susjeda, patio od šizofrenije. I njegova bivša partnerica bila je mentalno bolesna. Upoznali su se na psihijatriji te su prvotno živjeli skupa, ali ne bez problema i učestalih svađa. Dobili su dvoje djece, a nakon dvije godine veze su se razdvojili.

Robert se preselio u kuću preko puta, a sud mu je dozvolio da jednom u dva tjedna vidi djecu.

– Najgore od svega je što je njegovo dvoje djece sve vidjelo. Povukli su zastore na balkonskom prozoru i gledali što se događa vani. Otac im je umro pred očima, rekla je susjeda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...