Njemački trgovački lanac uvodi pametna kolica za kupovinu

Trgovački lanac Edeka u Njemačkoj uvodi nova kolica za kupnju koja su opremljena pametnom tehnologijom. Kolica opremljena 10-inčnim zaslonom s funkcijom na dodir i skenerom trebala bi ponuditi novo iskustvo kupnje, piše Fenix Magazin.

Nova kolica će biti uvedena u cijeloj zemlji. Pilot-projekt se već testira u poslovnicama Edeke u Bavarskoj, Saskoj i Rajnsko-rurskoj regiji, kao i u nekim podružnicama Netta.

Edeku trenutno opskrbljuju dvije tvrtke koje proizvode pametna kolica. Kako pišu njemački mediji, projekt su kupci dobro prihvatili. Međutim, cijena novih pametnih kolica je prilično visoka. 40 pametnih kolica u poslovnici Edeke u Fürthu koštalo je oko 250.000 eura, uključujući pozadinsku tehnologiju, navode mediji.

Kupovina funkcionira tako da se kolica uključe pritiskom na gumb i svaki proizvod se pojedinačno skenira. Skener se nalazi na kolicima, a postoji i mogućnost ručnog unosa kupljenih proizvoda. Proizvodi se stavljaju u košaricu koja to registrira.

Nezapakirani artikli poput voća i povrća moraju se izvagati i označiti na vanjskoj vagi, nakon čega se mogu skenirati. Peciva iz pekare u trgovini mogu se dodati ručnim unosom. Proizvodi se također mogu jednostavno izbrisati iz košarice/kolica. Za plaćanje se skenira kod na blagajni. Kupac se s kolicima upućuje na blagajnu, gdje možete platiti.

Unatoč tome što cijeli proces funkcionira praktički bez zaposlenika, ne postoji mogućnost zloupotrebe. Kolica koriste posebne mjerne stanice pomoću kojih je moguće otkriti je li nešto dodano u njih bez prethodnog skeniranja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...