Novi ministar Erlić o stanju u Ministarstvu: “Ne bih rekao da je iza bivše ministrice ostao nered, postoje problemi, ali sustav će biti funkcionalan”

Novi ministar regionalnog razvoja Šime Erlić stigao je na proslavu 30. obljetnice VRO Maslenica u rodni Zadar te se obratio novinarima.

Govoreći o problemima u sustavu EU fondova, koji su  u njegovoj nadležnosti, ministar kaže da će sustav biti funkcionalan.

– Ne bih rekao da je itko kriv. Ministarstvo je od Fine dobilo informaciju da se mora napraviti konverzija, međutim, Fina ima ogroman broj sustava i bili smo svjesni da će morati opsluživati ogroman broj sustava. Komunicirali smo kad će doći na red sustav EU fondova i dogovorili da će to biti u siječnju, ovo nije problem za korisnike. Sad čekamo da se ovo napravi i sustav će biti funkcionalan.

Na pitanja o izjavama bivše ministrice Nataše Tramišak da se ostvaruje prva prijetnja koju je dobila, da će je provući kroz blato, Erlić naglašava da je situacija malo napuhana

– Nitko iz Ministarstva to ne radi, mislim da je je situacija malo napuhana. Projekti se normalno i regularno provode, sustav je izvan snage dok se ne prebaci na euro. Svi koji trebaju unijeti izvješća u sustav to mogu raditi, rekao je.

Što se tiče optužbi da je Tramišak u Ministarstvu ostavila nered, kaže da je situacija kompleksna.

– Ne bih rekao da je to neki nered. Kompleksna je situacija s informatičkim sustavima, to se vuče još od situacije kad je prestao s radom taj ugovor. Na meni je sad da to stavimo na noge i da to funkcionira, poručio je Erlić.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...