Novi ministar Erlić: “U svim dijelovima Hrvatske realiziralo se nešto iz europskih fondova. Trenutno smo na 80% posto iskorištenosti EU fondova”

Nakon što je na današnjoj sjednici Sabora položio prisegu za ministra refionalnog razvoja i fondova EU, Zadranin Šime Erlić obratio se novinarima.  U svojoj izjavi istaknuo je da su postavljena dva ključna cilja, prenosi N1.

– Nadam se da ćemo dobro surađivati u periodu pred nama. Pred nam su dva ključna cilja, prije svega to je završetak tekuće financijske perspektive i perspektive u kojoj se puno toga nrapravili te smo mogli vidjeti da se u svim dijelovima Hrvatske realiziralo nešto iz europskih fondova. Trenutno smo na 80% posto iskorištenosti EU fondova, rekao je Erlić te dodao:

Drugi važan cilj je ulazak u novu fianncijsku perspektivu, organizacija kompletnog sustava u kojem nas očekuje 9 novih milijardi sredstava u EU fondovima. To je iznimno važno kako bi u idućem desetljeću ostvarili sve ciljeve ulaganja u gospodarstvo, obrazovanje, zeleni razvoj… Time se mislimo približiti i manje razvijenim dijelovima Hrvatske, zaključio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...