Novoimenovani ministar Šime Erlić službeno preuzeo ured i dužnost: “Nastavljamo ubrzanim tempom kako bismo povećali apsorpciju sredstava”

Novi ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić preuzeo je dužnost od svoje prethodnice Nataše Tramišak.

Bivša ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije izvijestila je novog ministra o završenim i tekućim projektima ministarstva te planovima u cilju postizanja veće apsorpcije fondova Europske unije i ravnomjernog regionalnoga razvoja svih krajeva Hrvatske.

Bivša ministrica Tramišak poželjela je puno uspjeha u budućem radu novom ministru te se zahvalila na dosadašnjoj suradnji.

Erlić je tom prigodom rekao kako mu je velika čast preuzeti dužnost ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije jer se fondovima Europske unije bavi petnaest godina te je upoznat sa svim procesima koji se događaju u Ministarstvu s obzirom na prethodnu dužnost državnog tajnika Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Moji prvi potezi odnosit će se na završetak postojeće financijske perspektive te organizaciju sustava, procesa i procedura kako bi se povukla sva sredstva koja su nam na raspolaganju do kraja ove godine te kako bismo ugovorili 9 milijardi eura nove financijske perspektive. Nastavljamo ubrzanim tempom raditi kako bismo povećali apsorpciju sredstava i uspješno usmjerili sredstva Europske unije koja stoje Hrvatskoj na raspolaganju. Zahvaljujem se mojoj prethodnici kolegici Nataši Tramišak na dosadašnjem radu i želim joj puno uspjeha u budućem radu, istaknuo je novoimenovani ministar Erlić.

Podsjetimo, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić završio je poslijediplomski specijalistički studij Ekonomije – Lokalni ekonomski razvoj na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, s temom „Uloga strateškog planiranja u lokalnom razvoju na primjeru Zadarske županije“, a na čelo Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dolazi s mjesta državnog tajnika Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...