Od danas više nema podizanja gotovine na bankomatima bez plaćanja naknade

Od danas se ponovno uvode naknade za podizanje novca na bankomatima drugih banaka. U skladu s odlukom HNB-a na bankomatima će se građanima do 1. travnja u većini slučajeva isplaćivati novčanice od deset i 20 eura, kako bi se građane opskrbilo sitnijim novcem u početnoj fazi.

Novčanice od 50 eura isplaćivat će se ako bankomati imaju za to potrebne tehničke mogućnosti, te kada korisnici zatraže isplatu gotovine veću od 150 eura.

Podsjetimo, kuna je s 15. siječnja otišla u povijest i u Hrvatskoj se od nedjelje može plaćati samo eurom, dok dvojno iskazivanje cijena u eurima i kunama, ostaje na snazi do kraja godine.

Nakon što su trgovci i pružatelji usluga već uvođenjem eura podigli cijene, dvojno iskazivanje cijena jedan je od mehanizama kontrole rasta cijena, javlja HRT.

S eurima je opskrbljen 3881 bankomat, a sukladno ranije definiranim rokovima do jučer je trebala biti opskrbljena cjelokupna mreža, odnosno oko 4000 bankomata, prenosi Tportal.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...