Od početka godine u Americi 33 masovne pucnjave

Najmanje 10 ljudi je mrtvo, a još 10 je ranjeno, neki su i u kritičnom stanju i upitno je hoće li preživjeti nakon masovne pucnjave u Monterey Parku, u Kaliforniji, u subotu navečer. Podsjetimo, ubojica je u plesnom studiju pucao po ljudima, a zatim se uputio u drugi plesni klub gdje su ga u naumu spriječili zaštitari. Na kraju si je sam presudio kad ga je okružila policija. Identificiran je kao 72-godišnji Huu Can Tran.

“Puno toga ostaje nepoznato, ali prizori agonije i užasa sve su više poznati u Americi”, piše CNN te dodaje: “Nevjerojatne 32 masovne pucnjave dogodile su se u prva tri tjedna ove godine u Americi, od Goshena u Kaliforniji do Baltimorea u Marylandu. Ova u Monterey Parku je 33.”

“Stanovnici tih dijelova Amerike su uznemireni dok se drugi spremaju za mogućnost takvog nasilja u vlastitim dvorištima”, piše CNN,  a prenosi Index.

“Vrijeme kulturnog slavlja… a još jedna zajednica je razdvojena besmislenim oružanim nasiljem”, rekla je potpredsjednica Kamala Harris okupljenima u Tallahasseeju na Floridi jučer te dodala: “Svi mi u ovoj sobi i u našoj zemlji razumijemo da ovo nasilje mora prestati.”

Ali kako će se to dogoditi s podijeljenim Kongresom, izrazito različitim receptima politike i duboko ukorijenjenom kulturom oružja ostaje za vidjeti, navodi CNN.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...