Odigrana prva tri kola futsal lige u Zagrebu, ekipa Sveučilišta u Zadru upisala jednu pobjedu i dva poraza

U sportskoj dvorani Martinovka u Zagrebu su u protekla tri dana odigrana prva tri kola UniSport HR Futsal lige za akademsku godinu 2022/23.

Muška futsal ekipa Sveučilišta u Zadru u Zagreb je otišla bez nekoliko standardnih igrača te je u prva tri kola upisala jednu pobjedu i dva poraza te se na tablici nalazi na petom mjestu sa osvojena tri boda.

U prvom kolu protivnik je bila odlična ekipa Sveučilišta u Splitu koja je godinama u samom vrhu futsal lige i čiji igrači igraju Prvu hrvatsku malonogometnu ligu za ekipu Universitas. Nakon izjednačenog prvog poluvremena koje završilo rezultatom 2:2 sa dva pogotka Renata Novića, u drugom poluvremenu igrači Splita ubacuju u veću brzinu te u kratkom roku postižu pet pogodaka i prelaze u vodstvo 7:2. Sa tim rezultatom se ušlo u zadnje četiri minute gdje naši igrači u dvije minute postižu 4 pogotka, Mate Šarin dva puta i po jednom Dino Škibola i Ivo Kukin, te se u posljednje dvije minute utakmice ušlo sa rezultatom 7:6, izviještava UniSport ZD.

Ipak na kraju nije došlo do potpunog preokreta, te je ekipa Splita postigla još jedan pogodak i na kraju pobijedila rezultatom 8:6.

U drugom kolu čekao nas je prošlogodišnji viceprvak Hrvatske ekipa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. U prvom poluvremenu gledali smo dobru igru jedne i druge ekipe te se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 3:3 sa dva pogotka Dina Škibole i jednim Mate Šarina. Na početku drugog poluvremena Ivo Kukin zabija za vodstvo 4:3 da bi nakon toga pogodili nekoliko stativa, ali ekipa Osijeka ubrzo zabija dva pogotka te još jedan pred sam kraj utakmice za konačan rezultat 6:4 za ekipu Osijeka.

U trećem kolu protiv ekipe Tehničkog veleučilišta u Zagrebu naša ekipa je od prve minute preuzela inicijativu i sa dva pogotka Mate Šarina te po jednim Renata Novića i Dina Škibole povela na poluvremenu rezultatom 4:1. U drugom poluvremenu naši dečki još su više ubrzali tempo igre te su se golovi nizali kao na traci, Dino Škibola po dva te po jedan Jakova Pinčića, Jurice Jurline i Luke Martića. U zadnju minutu se ušlo rezultatom 9:3 kada naš igrač Domagoj Pernjak koji inače igra Prvu hrvatsku odbojkašku ligu nebeskim skokom glavom zabija pogodak na opće oduševljenje cijele ekipe te postavlja konačan rezultat 10:3.

Rezime prva tri kola je da čestitke idu svim dečkima iz ekipe jer unatoč smanjenoj rotaciji, umoru i ozljedama pokazali su karakter prave ekipe koja se nikad ne predaje i daje zadnji atom snage za boje svoje ekipe.
Kapetan ekipe Renato Nović koji je sa svojom ljevicom parao protivničke mreže i unatoč ozljedi koljena dobivenoj u drugoj utakmici stisnuo je zube i odigrao punu minutažu do samog kraja.
Dino Škibola je još jednom dokazao svoju klasu na terenu te je sa nekoliko postignutih eurogolova odigrao doslovno bez odmora sve tri utakmice i bio naš najbolji strijelac sa šest postignutih pogodaka. Naša hobotnica na golu Jakov Pinčić koji je dirigirao obranom, branio je odlično u sve tri utakmice te se čak i uspio upisati u strijelce protiv TVZ-a.

Napadač Mate Šarin postigao je pet pogodaka i bio stalna opasnost pred protivničkim vratima dok je Ivo Kukin svojim trkačkim dionicama puno puta dolazio u izgledne prilike te postigao dva pogotka. S klupe bi Jurica Jurlina svojim ulaskom unio dosta energije na teren i uspio se upisati među strijelce protiv TVZ-a, kao i Luka Martić.

U 4. i 5. kolu naša ekipa igra 28.02. i 01.03. u Osijeku protiv ekipa Vukovara i Bernaysa.

Sastav ekipe: Jakov Pinčić, Renato Nović, Dino Škibola, Mate Šarin, Ivo Kukin, Jurica Jurlina, Luka Martić i Domagoj Pernjak. Voditelji: Tonći Jerak i Dinko Jadrešić. Tehnika: Stefan Krajnović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...