Odjel za anesteziologiju dobio vrijedan novi uređaj – respirator koji će pomoći kod obavljanja pretrage magnetom

Od danas je Odjel za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu Opće bolnice Zadar bogatiji za novi vrijedni uređaj, a riječ je o Hamilton Medical MRI kompatibilnom respiratoru MR1.

Donacija je to Supernove u vrijednosti od 33.180,70 eura/250.000 kuna, a službena primopredaja održana je u predavaonici zadarske bolnice između dr. Edija Karuca, zamjenika ravnatelja i voditelja ovog bolničkog odjela, i Ive Surić, voditeljice trgovačkog centra.

– Želimo svim našim građanima osigurati maksimalnu zdravstvenu uslugu koju možemo pružiti, da u što manjem broju odlaze po velikim bolnicama, odnosno klinikama. U tu svrhu smo išli u nabavku uređaja koji nam je do sad trebao, a kojeg, na svu sreću, neće koristiti jako puno bolesnika. Međutim, značajno ćemo pomoći djeci i teškim bolesnicima. Naime, kad radimo dijagnostičke pretrage na magnetu, kojih imamo sve više, postoji problem jer jako velik postotak odraslih ljudi zbog klaustrofobije ne može ući u sam magnet. Također i mala djeca na žele ući, a sama pretraga dosta dugo traje i dosta je bučna. Zbog toga smo išli u nabavku uređaja koji je napravljen od posebnih materijala. Radi se o respiratoru s kojim možemo te, ljude, odnosno djecu uspavati, držati ih u sedaciji, odnosno u anesteziji koliko god treba i onda se ta pretraga može napraviti kako treba, po pravilima struke, pojasnio je dr. Karuc.

Dakle, riječ je o uređaju koji može ući u to jako magnetsko polje i time će im pomoći u svakodnevnom radu.

 

– Smatramo da je to definitivno donacija i novac koji uvijek idu u prave ruke zato što ga može koristiti najveći dio naših sugrađanina. To je, na neki način, zahvala i cijelom gradu Zadru jer dio smo ove zajednice dugi niz godina i uvijek nastojimo pomoći. S doktorom sam uvijek u komunikaciji i njihova je to bila želja, našli smo sredstva i, hvala Bogu, realiziralo se. Uvijek me posebno raduje kad znam da će djeci pomoći. Nadamo se da ćemo moći i u buduće, a Supernova je do sad donirala više od milijun i 300 tisuća kuna kroz svoje poslovanje zadarskoj bolnici, a pomagali smo i drugim udrugama, kazala je Surić.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...