Općina Jasenice ima treći najljepši advent među općinama u Hrvatskoj

Završen je izbor za Najljepši advent kojeg organizira portal Gradonačelnik.hr.

Što se tiče naše županije, od svih koji su konkurirali, najbolje se plasirao Advent u Jasenicama. Naime, prošlogodišnji je pobjednik u kategoriji općina, ovaj je advent na ovom izboru po broju lajkova osvojio treće mjesto. Danima su se na vodećoj poziciji izmjenjivali adventi iz Velike i Kršana, a na kraju su lajkovi presudili u korist Velike čija je ‘Ninina čarobna Shhhuma’ osvojila 4.281 lajkova.

– Ove godine Općina Jasenice je postigla veliki uspjeh u izboru za najljepši advent u Hrvatskoj završivši utrku na visokom trećem mjestu. Biti među pet najboljih Općina u Hrvatskoj veliko je priznanje za nas ali i motiv da sljedeće godine ljestvicu podignemo više. Čestitke Općina Velika na zasluženoj pobjedi. Hvala svima koji su, u natječaju portala Gradonačelnik.hr za najljepši advent u Hrvatskoj, svoj glas dali Adventu u Jasenicama, zadovoljni su iz Općine Jasenice.

No, u ovoj konkurenciji, nažalost, došlo je i do nepravilnosti vezano uz glasovanje za Općinu Kršan, piše ovaj portal:

– Na žalost, kod općina je došlo do neugodne situacije zbog kojeg smo morali intervenirati u rezultate. Nakon zaprimljenih pritužbi detaljno smo provjerili rezultate svih pobjednika i utvrdili da je za Advent u Kršanu u posljednjih sat vremena izbora glasalo minimalno 500 lažnih profila i temeljem njihovim glasova Kršan je u dotad izjednačenoj „mrtvoj“ utrci pobijedio Advent iz Velike.  Oduzeli smo Kršanu te lajkove i time je na prvo mjesto ponovo izbila Velika kojoj je pripala titula najljepšeg adventa. Zasad je nemoguće utvrditi tko je angažirao botove i uvjereni smo da Općina Kršan i njihova TZ koji stoje iza ovog prekrasnog adventa nemaju ništa s tim i da su najveća žrtva ove situacije. Zbog toga nam je izrazito žao jer zaista, kao i svi ostali, trebaju nakon ovakve utrke biti samo ponosni na ono što su napravili i u pripremi adventa i kroz čitav izbor u kojemu su vodili fantastičnu i izjednačenu borbu sa Velikom. Mi ćemo se, naravno, obratiti Facebooku, napraviti prijavu zlonamjernog povećanja broja lajkova te pokušati od njih doznati, ako je moguće, tko je i odakle to napravio i o tome obavijestiti javnost.

U izboru su sudjelovala čak 72 grada i općine, a najviše lajkova FB publike i titulu najljepših osvojili su – Advent u Osijeku koji je pobjedom u kategoriji velikih gradova obranio prošlogodišnju titulu najljepšeg adventa u Hrvatskoj, Advent u Vinkovcima u kategoriji srednjih, Advent u Županji u kategoriji malih gradova te Advent u Velikoj u kategoriji općina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...