Općina Pašman organizira besplatne kastracije/sterilizacije mačaka (mužjaka i ženki)

Općina Pašman je osigurala proračunska sredstva te u suradnji s udrugom Harmonija i veterinarskom ambulantom organiziramo akciju besplatne kastracije mačaka koja će se odvijati u razdoblju
25.-27.01.2023. na otoku Pašmanu.

– Pozivamo sve stanovnike Općine Pašman koji posjeduju, skrbe, hrane nekastrirane mačke ili pak imaju saznanja o staništima nekastriranih mačaka da bez odgađanja kontaktiraju volonterku udruge Harmonija, gospođu Terezu Cvetnić na broj: 099 3640 033 kako bi se projekt optimalno organizirao bez nepotrebnih čekanja. U dogovoru s volonterkom dogovorit će se termin dovođenja životinje na kastraciju. Za sve građane koji ne mogu uloviti mačke, ne mogu ih prevesti ili nemaju transportere, volonteri udruge će doći po životinju, uhvatiti je ako nije pitoma s adekvatnom opremom, odvesti je na zahvat te je vratiti potom na lokaciju, pozivaju iz Općine.

Životinje će također biti cijepljene protiv zaraznih bolesti, tretirane protiv vanjskih i unutarnjih nametnika te označene trokutićem na uhu (oznaka da je životinja veterinarski obrađena).

Podsjećaju da je na području Općine propisana OBVEZNA KASTRACIJA/STERILIZACIJA mačaka, uz jedine iznimke koje se odnose na posjednike koji:
– imaju rješenje o registraciji uzgoja te su upisani u upisnik uzgoja koje vodi nadležno tijelo i
– imaju suglasnost doktora veterinarske medicine da u konkretnom slučaju nije stručno opravdano izvršiti kastraciju/sterilizaciju životinje.

Molimo skrbnike već kastriranih mačaka koje nisu označene da pripaze na mačke kako ne bi greškom bile ponovno odvedene na zahvat, napominje se u pozivu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...