Otac djevojčice koja je fizički napadnuta: “Uhvatili su je za grlo, tražili eure i mobitel”, ravnateljica: “Na snimci se vidi da vrišti”

Još jedan slučaj vršnjačkoga nasilja! Među mještanima i učenicima Osnovne škole Privlaka pokraj Zadra proširila se uznemirujuća snimka u kojoj nekoliko dječaka od djevojčice traži mobitel i novac, a poslije ju je jedan od njih, kako kaže otac, i fizički napao.

Slučaj je prijavljen policiji i upravi škole, a događaj je na noge dignuo brojne roditelje.

Djevojčica šestog razreda osnovne škole u utorak poslijepodne nakon treninga je u dvorištu škole čekala majku. Prišla su joj trojica starijih dječaka. Jedan je dio događaja snimio mobitelom, ostatak – školska nadzorna kamera.

– Tri dečka su došla. Prvi joj je zaprijetio da izvadi eure i mobitel. Onda je došao drugi i isto je pitao za mobitel i eure. No na snimci se ne vidi da ju je uhvatio za grlo i udario je, pljusnuo, ispričao je otac djeteta za HRT.

Bilo je tu i prijetnji, kaže otac. Kada su druge dvije djevojčice čule poziv upomoć potrčale su prema njima pa su dječaci otišli.

– Kad je majka to saznala, otišle su na policiju i na hitnu da se pogledaju tragovi koje ima oko vrata, rekao je otac djeteta.

O svemu je obaviještena uprava škole i Centar za socijalnu skrb.

– Na snimci se vidjelo da dijete vrišti i traži upomoć. Mi kao škola poduzeli smo sve korake koje imamo i koja su naša ovlaštenja. Također vjerujemo i u institucije koje su nadležne za ovo, vjerujemo u njihovu suradnju, istaknula je Verica Škibola, ravnateljica OŠ Privlaka.

U policiji kažu da provode izvide u suradnji s Državnim odvjetništvom, a s obzirom na to da je riječ o djeci, izvidi su tajni. Inače, trojica učenika suspendirana su s nastave do izricanja pedagoške mjere.

– Zbog sigurnosti učenice i same sigurnosti tih učenika zbog revolta mještana, učenika i samih roditelja i radi njihove sigurnosti odlučila sam se na tu suspenziju, izjavila je ravnateljica.

Budući da su baš ti učenici, kako kaže ravnateljica, i inače skloni kršenju pravila kućnog reda, mještani su se nakon ovog događaja dignuli na noge.

– Dosta je roditeljima iz Privlake, rekli smo da ćemo se okupljati, o tome pričati i da nećemo dati više da se to događa u našoj školi, kazao je otac djeteta.

Iduće su na potezu – institucije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...