Otvorenjem izložbe “Fotografije, znakovlje i odore iz Domovinskog rata” započinje obilježavanje 30. obljetnice VRO Maslenica

Danas u 12 sati u prizemlju Kneževe palače bit će otvorena izložba “Fotografije, znakovlje i odore iz Domovinskog rata”.

Tom izložbom započinje obilježavanje 30. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica.

Podsjetimo, na dan središnje proslave, u subotu 21. siječnja, ulicama Zadra bit će budnica i mimohod pripadnika OSRH i MUP-a s ratnim zastavama, a na parkiralištu na Relja građani će moći razgledati taktičko-tehnički zbor opreme OSRH i MUP-a.

Sveta misa toga dana služit će se u crkvi sv. Šime u 11.30, svečana akademija održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, a Akrobatska grupa HRZ-a „Krila Oluje“ izvest će letački program koji će se moći pratiti sa zadarske rive od 14.30.

U HNK-u Zadar bit će održan koncert orkestra HRM-a, klape HRM-a “Sv. Juraj” i policijske klape “Sv. Mihovil” s početkom u 19 sati, a besplatne ulaznice mogu se preuzeti na blagajni HNK-a u petak i subotu od 11 do 13 sati.

Toga dana održava se i Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci „Maslenica ’93. – Memorijal Ivica Kapetanović“ u Sportskoj dvorani Krešimira Ćosića u ŠC-u Višnjik od 11 sati, a u danima koji slijede 30. obljetnica VRO Maslenica obilježit će se i brojnim drugim događanjima u mjestima na širem području Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...