Paladina: “Najavio sam odlazak premijeru prije dva mjeseca, obitelj mi je najvažnija”

Nakon što ga je predsjednik Vlade Andrej Plenković smijenio s dužnosti ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, konferenciju za medije održao je i Ivan Paladina.

– Kao što je predsjednik Vlade rekao, od sutra nisam više nisam ministar u Vladi RH. Svoj odlazak sam najavio premijeru prije otprilike dva mjeseca te smo se dogovorili kako ću napustiti dužnost ministra početkom ove godine, rekao je Paladina, prenosi N1.

– Moja odluka nije nastala preko noći, duboko je promišljena i danas sam još sigurniji – najbolja je za sve, dodao je. Rekao je da se njegovim radom ubrzala obnova te da radovi iz mjeseca u mjesec rastu.

– Ako se ovako nastavi, imamo veliki optimizam da ćemo sav EU novac iskoristiti, kazao je. Dodao je da je zadovoljan i ubrzanjom dinamike rješavanja zahtjeva privatnih objekata. Zadovoljan je svojim radom, ali ne i ukupnom dinamikom.

– Očekivanja cjelokupne javnosti su izrazito visoka, uglavnom usmjerena prema ministru, a prema modelu obnove, položaj ministra je ograničen i puno manji nego što to javnost misli. Sve to je preveliki pritisak za mene i za moju obitelj. Oni su mi prvi i najbitniji i to je glavni razlog za moj odlazak, rekao je Paladina.

Zahvalio se predsjedniku Vlade Plenkoviću i svim članovima Vlade, a nasljedniku Branku Bačiću poželio je svu sreću. Dodao je i da neće koristiti mogućnost naknade 6+6. – Bilo je puno skepse, ali jasno je danas da je moj jedini cilj bio ubrzanje obnove, zaključio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...