Paladina odlazi iz Vlade, a poznato je i tko bi mogao doći na njegovo mjesto.

Premijer Andrej Plenković odlučio je da će smijeniti ministra graditeljstva koji je zadužen i za obnovu Ivana Paladinu. Bilo je to jasno nakon jučerašnje Plenkovićeve presice u HDZ-u kada je rekao da je od Predsjedništva stranke dobio bjanko podršku za “određene kadrovske promjene vezane uz obnovu” te da je je Paladina “danas ministar”, što jasno otvara mogućnost da u sljedećim danima više to ne bude.

Kako se doznaje u HDZ-u i vladi, smjena Paladine je praktički gotova stvar. Plenković je već vodio razgovore s nekima od mogućih nasljednika. Od onoga tko naslijedi Paladinu očekuje se da ubrza očajno sporu obnovu nakon potresa.

Najizglednija kandidatkinja za preuzimanje resora graditeljstva, a time i obnove, jest Martina Čagalj, trenutna članica Nadzornog odbora Hrvatskih cesta i savjetnica predsjednika HGK-a za graditeljstvo i promet javio je RTL Danas.

Zanimljivo je da je ona prije godinu dana pravdala očajno sporu obnovu. – Teško je bilo i za očekivati da se obnova može izvesti u godinu dana, kazala je kandidatkinja za ministricu Mirjana Čagalj 7. veljače prošle godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...