Pao helikopter kod Kijeva, poginuo ukrajinski ministar. 16 mrtvih, od toga 2 djeteta

Helikopter se srušio pored vrtića u ukrajinskom gradu Brovary, u blizini Kijeva. Guverner Kijeva izvijestio je da ima žrtava na mjestu nesreće, a djeca su bila u vrtiću u trenutku pada helikoptera.

Policija je objavila da je najmanje 16 mrtvih, među njima dvoje djece.

Poginuo je ukrajinski ministar unutarnjih poslova Denis Monastirski, javio je AFP, a prenosi Index. U helikopteru su, prema izvještajima, bili njegov zamjenik Jevgen Jenin i državni tajnik. Prema zasad dostupnim informacijama, devet od 16 poginulih bilo je u helikopteru. 22 osobe su u bolnici, od toga desetero djece.

“U trenutku tragedije u vrtiću su bila djeca i osoblje ustanove. Sada su svi evakuirani”, priopćio je ranije regionalni guverner Oleksij Kuleba.

Policija je objavila da je u padu helikoptera najmanje 16 mrtvih, među njima dvoje djece. Ministar unutarnjih poslova Denis Monastirski, njegov prvi zamjenik Jevhen Jenin i državni tajnik ministarstva Juri Lubkovič su među poginulima, objavio je Anton Geraščenko, savjetnik ministra unutarnjih poslova.

Zasad nije jasno što je prouzročilo pad helikoptera. Rusija se nije oglasila, a ukrajinski dužnosnici nisu spominjali nikakav ruski napad na tom području. “Doznajemo podatke o žrtvama i okolnostima”, rekao je Kirilo Timošenko, zamjenik predstojnika ureda ukrajinskog predsjednika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...